Posta.com.tr'deki habere göre; Yaz döneminde Alman havalimanlarındaki personel açığını başta Türkiye olmak üzere yurt dışından gelecek personelle kapatmaya çalışan Almanya, şimdi de gastronomi ve konaklama sektörleri için benzer bir uygulamayı hayata geçirmek istiyor. 

ALMANYA'DA AŞÇI MAAŞLARI
 

Almanya, dünya genelinde yüksek standartlara sahip bir ülke olarak bilinir ve bu standartlar meslek grupları için de geçerlidir. Aşçılık mesleği de Almanya'da oldukça önemsenir ve bu mesleği icra edenlerin maaşları da buna paralel olarak yüksektir.
 

Bursa’da kamuya ait caddelerden alınan otopark ücreti kaldırılacak mı? Bursa’da kamuya ait caddelerden alınan otopark ücreti kaldırılacak mı?

Almanya'da aşçıların ne kadar kazandığı konusu, birçok farklı faktöre bağlı olarak değişebilir. 

Bunlar arasında aşçının deneyimi, çalıştığı restoranın veya otelin konumu ve büyüklüğü, eğitim seviyesi ve uzmanlık alanı gibi faktörler bulunmaktadır. Ancak genel olarak Almanya'da aşçıların maaşlarının diğer Avrupa ülkelerine kıyasla oldukça yüksek olduğu söylenebilir.

Almanya'da bir aşçının ortalama olarak ne kadar kazandığını belirtmek gerekirse, bu rakamın ayda ortalama 2.500 ila 4.000 Euro arasında olduğu belirtiliyor. 

Almanya'ya aşçı olarak nasıl gidebilirim?


Türkiye'de 3308 sayılı Türk Mesleki Eğitim Kanunu'na göre aşçılık meslek eğitimi alan veya meslek lisesi diploması olan kişiler minimum 2 yıllık aşçılık eğitimini ve deneyimini kanıtladıkları taktirde Almanya'da Aşçı olarak çalışabilmektedir.

Editör: Mücadele Gazetesi