Türkiye’nin demiryolları seyahatnamesi, “Alp Kırşan’la Bir Yolculuk Hikayesi" devam ediyor. NTV ekranlarında yayınlanan ve her bölüm de farklı farklı şehirlere gidip o şehrin güzelliklerini doğasını hem geziyor hem de anlatıyor. 

ALP KIRŞAN DİYARBAKIR VE BATMAN’DA
Alp Kırşan’ın bu bölümdeki adresi Diyarbakır ve Batman oldu. Yolculuk Hikayesinin 8. Bölümünde neler oldu gelin birlikte bakalım…

Batman ve Van'daki miting öncesi Diyarbakır’dan çağrı Batman ve Van'daki miting öncesi Diyarbakır’dan çağrı

ANKARA’DAN DİYARBAKIR’A 23 SAATLİK YOLCULUK
Ünlü oyuncu Kurtalan Ekspres treniyle Ankara’dan yola çıktı. Yolculuk sırasında onunla birlikte eşlik eden yerli ve yabancı turistlere Diyarbakır ve Batman’a yolculuk sırasında nerelere gidecekseniz? Neden treni tercih ettiniz sorusu soruldu. Japon turist ise; oranın en çok camilerini ve tarihi yapılarını merak ediyorum. Trenle gezmekten çok keyif alıyorum. Bizim orda gezi tenleri yok” dedi.

ALP KIRŞAN DİYARBAKIR’IN TARİHİ GÜZELLİKLERİNE DOYAMADI
23 saatlik bir yolculuğun ardından Alp Kırşan Diyarbakır’a adımını attı. Kırşan’ın ilk durağı tabiki de Diyarbakır’ın simgesi olan tarihi Surlar oldu. Surlara çıkan Kırşan Diyarbakır’ın enerjisine bayıldığını ve Surların görkemli olduğunu ifade etti. 

ANKARA’DAN DİYARBAKIR VE BATMAN’A UZANAN YOLCULUK
Kırşan bu bölümde Diyarbakır’ın tarihi güzelliklerine yer verdi. Diyarbakır’ın tarihi camilerini, müzelerini, kiliselerini, köprülerini ve hanlarını da ziyaret etti. Kırşan puşiyi kafasına takıp şehirde tur atarken sevdikleriyle fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi. Diyarbakır’a adeta hayran kaldığını ve herkesi buraya beklediğini söyleyen Kırşan, Diyarbakır’ı gezdikten sonra tekrar trene binip Batmana doğru yola çıktı. Yolculuğun ardından Batman’a ayak basan Kırşan tarihi güzellikleri ve lezzetlerine yer verdi. Diyarbakır il sınırları içerisinde bulunan Malabadi köprüsü, Batman’da bulunan Hasankeyf ve bir çok tarihi yerleri gezen Kırşan Batman’a da hayran kaldığını dile getirdi. 

Not: Belgeselin tamamını izlemek isteyenler NTV Youtube Hesabından  “Alp Kırşan’la Bir Yolculuk Hikayesi" 8. Bölümden izleyebilir.

Muhabir: Abdullah AKYOL