Amedspor şampiyon olarak 1. Lig'e yükseldi, Diyarbakır karnaval alanına döndü. Mücadele Gazetesi olarak taraftarlara Amedspor'un bu sezonu nasıl değerlendirdiklerini sorduk. Taraftarlar, Amedspor'u önce Süper Lig daha sonra ise Avrupa'da görmek istediklerini söylediler. Bir taraftar ise, “Amedspor bizim için bir kültür bir sanat bir dildir” dedi.

“AMEDSPOR BİZİM İÇİN BİR KÜLTÜR BİR SANAT BİR ANADİLDİR”
Bingöllü bir vatandaş Amedspor’u büyük bir heyecanla överek şöyle sözlerini devam ettirdi; “Amedspor’un bu sezon ki başarısını çok güzel değerlendiriyorum. Bir Bingöllü olarak gerçekten bize bu şampiyonluğu bu mutluluğu yaşattığı için tüm Amed halkına teşşekür ediyorum. Amedspor gerçekten bizim için bir bölge takımı ama halen bunu anlamayanlar var. O yüzden biz Amedspor’un her zaman arkasındayız. Amedspor bizim için bir kültür bir sanat bir anadildir. Amedspor’dan asla vazgeçmiyoruz. Canı gönülden destekliyoruz. Bingöl’den de her zaman maçlarına geliyoruz. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum Amedspor’a” 

"KÜRTLERİN AMEDSPOR’U VARDIR"
Amedspor’u öve öve bitiremeyen bir vatandaş ise şöyle konuştu; “Amedspor müthiş bir sezon geçirdi. Ben bir Kürt olarak bir Amedli olarak gurur duydum kendisiyle. Başarıların devamını diliyorum. Tüm Diyarbakır halkı ve Diyarbakır’daki iş adamlarının Amedspor’a destek sunsun. Çünkü bizim takımımızdır. Nasıl Ankaragücü varsa nasıl Konyaspor varsa Kürtlerinde Amedspor’u vardır. Başaranılar diliyorum. Selam ve sagularımı iletiyorum”

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı şampiyonluğun sırrını açıkladı Amedspor Başkanı Aziz Elaldı şampiyonluğun sırrını açıkladı

"AMEDSPOR’U ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE GÖRMEK İSTİYORUZ"
Amedspor’un en büyük desteği seyircisidir diyen bir vatandaş; “Bugün Türkiye liglerinde böyle bir seyirci hiçbir kulüpte yoktur. Bütün Amedspor camiasına taraftarına teknik kulübe futbolcularına hepsine bize bu mutluluğu yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Gönül ister ki Amedspor Süper Lig’e çıksın. Bugün İstanbul’un 6,7 takımı Süper Lig’de mücadele ediyor. Ama maalesef Güneydoğu’nun hiçbir takımı Süper Lig’de yoktur. İnşallah gelecek sezon birinci Ligde mücadele edecekler. Bir sonraki sezon da inşallah Diyarbakırlıların ve iş adamlarının desteğiyle en kısa zamanda Süper Lig’de ardından da UEFA ve Şampiyonlar Ligi’nde görmek istiyoruz.” Dedi.

Muhabir: Abdullah AKYOL