Diyarbakır ekibi Amedspor, o sene bu sene diyerek çıktığı sezonda şampiyonluk için önemli galibiyetler alırken seyir keyfide oldukça iyi performans göstermeye devam ediyor. Önümüzdeki haftada kulüp deplasmanda Fethiyespor’la karşı karşıya geliyor. Deplasmanda oynanacak olan karşılaşma öncesi Amedspor ve Fethiyespor arasındaki maçlar bu zamana kadar nasıl bir skorla tamamlandı? İşte bu sorunun yanıtı…

Diyarbakır’a Amedspor’u sorduk! "Bölgenin Barcelona'sı yolunda" Diyarbakır’a Amedspor’u sorduk! "Bölgenin Barcelona'sı yolunda"

AMEDSPOR FETHİYESPOR’A KARŞI İKİ GALİBİYET ALMIŞ!

İki kulüp arasında oynanan ilk karşılaşma 2007 yılında gerçekleşirken bu maçın kazanan kulübü Fethiyespor olmuş. 1-0’lık galibiyet alınırken sonraki sene yine karşı karşıya gelen iki kulüp arasındaki skor bu kez 1-1 olurken ilk beraberlikte alınmış.

2016 yılına kadar karşı karşıya gelemeyen iki kulüp aradan sekiz yıl sonra oynadıkları karşılaşmada Amedspor, Fethiyespor’a karşı ilk galibiyetini almış. 2-0’lık skorla galip geldiği maçın ardından bir sezon sonra iki kulüp yine karşı karşıya gelmiş. Bu maçıda Amedspor 1-0’lık üstünlükle kazanırken 6 yıl karşılaşmayan iki kulüp 2023 yılında tekrar karşılaştı. Bu maçta 1-1’lik skorla tamamlanırken iki takım arasında oynanan beş karşılaşmanın ikisi Amedspor’un galibiyeti, ikisi beraberlik ve birisi de beraberlikle tamamlanmıştır.

Muhabir: Onurcan GÜLER