Somaspor’un beş sezondur teknik direktörlüğünü yapan Burhanettin Basatemur, kulübü 3.Lig’den şampiyon yaparak 2.lige kadar yükseltmeyi başarmış ve yıllardır da antrenör olarak kulübün başında yer almış isim.

Amedspor’dan “izdiham” açıklaması! Amedspor’dan “izdiham” açıklaması!

MESUT BAKKAL’A TAKIMINA AŞIK BİR RAKİP!

Amedspor’la önümüzdeki hafta karşı karşıya gelecek olan Somaspor’da teknik direktör Burhanettin Basatemur, Diyarbakır ekibine karşı dördüncü sınavını verecek. Çıktığı üç karşılaşmadan hiç galibiyet alamasa bile 2 beraberlik alırken bir kez de mağlubiyet aldı. Ligin ilk devresinde Diyarbakır’da oynanan Amedspor Somasspor karşılaşmasında 3/2’lik mağlubiyet alan Somaspor, Amedspor’a karşı da ilk mağlubiyetini almış oldu.

Her ne kadar bu sezon play-offlara kalmayı başaramamış olsa bile teknik direktörün takıma olan aşinalığı, bu maçı Amedspor için zorlu bir hale getirebilir.

BURHANETTİN BASATEMUR’UN SOMASPOR KARNESİ

2019 yılından bu yana çalıştırdığı kulüpte Burhanettin Basatemur, ilk sezonunda TFF 3.Lig 3.Grup’ta play-offlara kalmayı başarmış ve finalde elenmişti. 2020/21 sezonunda ise şampiyon olmayı başarmış ve TFF 2.Lige çıkmıştı.

Yeni ligde ilk sezonu orta sıralarda tamamlayan takım geçtiğimiz yıl play-offları bir puanla kıl payı kaçırmıştı. Bu sezonda yine play-off hedefleri olan kulüp şuan 9.sırada yer alarak üst lige çıkma hedeflerini seneye bırakmış oldu. Teknik direktör Burhanettin Basatemur yönetiminde 179 maça çıkan Somaspor, 83 galibiyet alırken 40 beraberlik ve 56’da mağlubiyet aldı.

Muhabir: Onurcan GÜLER