Yaz mevsimlerinin en sevilen meyvelerinden birisi olan karpuz, Diyarbakır’daki marketlerde ve tezgahlarda yerini aldı. İlk ürünlerin geldiği günlerde kilosu 50-60 liradan satışa sunulan karpuzun fiyatı artan hasat ile birlikte kentte 25 liraya kadar düştü. Sezonu kilosu 50 liradan satılan İran Karpuzu ile açan Diyarbakır’da Antalya Karpuzu da boy göstermeye başladı. Ortalama bir ay boyunca tezgahta kalacak olan Antalya Karpuzunun kilosu ise, 25 liradan satılıyor.

KBİR KARPUZ ORTALAMA 6-7 KİLO GELİYOR: TANESİ 150 LİRADAN BAŞLIYOR
Antalya’da hasat edilerek Diyarbakır’a getirilen karpuzun kilosu 25 liradan satılırken, bir karpuzun kilosu ise yaklaşık olarak 6-7 kilo civarında. Bir karpuzun ortalama fiyatı ise, 150 liradan başlıyor.

Diyarbakır’da dua okutmak için herkes oraya akın ediyor! Diyarbakır’da dua okutmak için herkes oraya akın ediyor!

GÜCÜ YETEN ALIYOR
30 yılı aşkın bir süredir tezgahlarda ürün satan esnaf Necmettin Ozan, şu aralar tezgahta Antalya’dan gelen karpuzu satıyor. Karpuzun şu an lüks olduğunu belirten Ozan, “Aslen Liceliyim. Yaklaşık 30 yıldır tezgahlarda farklı ürünler satarak geçimimi sürdürüyorum. Kışın zeytin, yazın ise karpuz, kavun satıyorum. Yıllardır Suriçi’nde tezgahlarda bir şeyler satarak vakit geçiriyorum. Ne yapalım ekmek parası. Şu an karpuz mevsimi artık. Karpuzun kilosu Diyarbakır’da 25 liraya kadar çıktı. Vatandaş da alamıyor böyle olunca. Gücü yeten alıyor, yetmeyen yoluna gidiyor. Bu durum bizi de etkiliyor. Günde 10-15 tane zar zor satıyorum” diye konuştu.

Muhabir: Remziye ÇELİK