İkinci el araç piyasasında satışlardaki durgunluk son yıllara nazaran ciddi bir düşüş yaşarken Diyarbakır’da da otomobil almak isteyen vatandaşlar, fiyatların düşmesine rağmen yüksek olmasından şikâyetçi. Pandemi sonrası tedarik sorunu fiyatlarda yükselişi artırırken aynı zamanda fırsatçıların da manipüle etmesiyle beraber fahiş artışlar yaşanmıştı. Ancak geçtiğimiz yıldan bu yana alınan tedbirler sonucu fiyatlarda düşüş yaşanmış ancak bu kez de kredi faiz oranlarının yüksek olması sebebi ile vatandaşlar nakit ödeme probleminden dolayı fiyatların düşmesini beklemişti.

FİYATLAR DÜŞTÜ ANCAK YİNE ALAN YOK!

Otomotiv sektöründe sen 20 aylık dönem içerisinde ilk kez bir düşüş yaşanmış, 80 bin adedin altında kalacağı tahmin edilen satışlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 azalarak 75 bin 919 satış gerçekleşmişti.

Piyasalarda yaşanan bu durgunluğun önümüzdeki süreçte de devam edeceği tahmin edilmekte. Fiyatlarda daha ciddi bir düşüş yaşanmadığı takdirde taleplerde bir artış yaşanmayacağı gözlemlenmekte.

Diyarbakır’da fiyatlar belli oldu! Altın düştü Diyarbakır’da fiyatlar belli oldu! Altın düştü

İLANLAR REKORA KOŞUYOR

Piyasalarda yaşanan durgunluğun bir göstergesi de ikinci el araçlar da ilan sitelerine verilen ilan sayılarının bir milyona yaklaşması olarak görülmekte. Araçlarının satışını yapamayanlar ilanda araçlarını tutmaya devam ederken bu sayısı neredeyse milyona yaklaştı. Önümüzdeki günlerde araba piyasasında daha fazla bir düşüş yaşanması bekleniyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER