Ramazan Bayramı’na sayılı günlerin kaldığı kentte rengarenk bayram şekerleri tezgahları süslerken, geçen yıl kilosu 90-95 lira olan bayram şekerleri bu yıl 160 liradan satışa sunuldu. Geçen yıl kilosu 120-150 lira olan çikolatalar ise bu yıl 250-400 liradan satışa sunulmuş durumda.

TEZGAHLAR SEKERLERLE DONATILDI
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Diyarbakır’da bayram hareketliliği de yavaş yavaş başladı.  Birçok esnaf, tezgahlarını rengarek bayram şekerleri ve çikolatalarla süsledi. Ancak her sene olduğu gibi bu sene de yüksek zamlar hem şekerin tadının kaçmasına hem de tezgahlardaki süsün sönük kalmasına neden oldu.

FİYATLAR DUDAK UÇUKLATTI   
Merkez Sur ilçesinin Gazi Caddesi esnaflarından İbrahim Birtane, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla yoğun bir çalışma içerisinde olduklarına dikkat çekti. Tezgahlarını rengarenk şekler ve çikolatalarla donattığını belirten Birtane, şeker ve çikolata fiyatlarının bir hayli arttığına işaret etti.  Diyarbakır’ın Ramazan Bayramı’na zamlarla gireceğini dile getiren Birtane, geçen yıl kilosu 90-95 liradan satılan bayram şekerlerinin bu yıl 160 liradan satışa çıkardıklarını, geçen yıl çeşitlerine göre kilosu 120 ve 150 liradan sattıkları çikolataları ise bu yıl 250-400 liradan satışa sunduklarını ifade etti.  Gelecek hafta bayram hareketliliğinin artacağını beklediklerini kaydeden Birtane, satışların şu an için pek az olduğunu belirtti.

Uzmanı uyardı! Diyarbakır'da toz taşınımına dikkat Uzmanı uyardı! Diyarbakır'da toz taşınımına dikkat

TÜKETİCİ FİYATLARDAN YAKINIYOR
Vatandaşların haklı olarak şeker fiyatlarındaki artıştan bir hayli yakındığını dile getiren Birtane, sadece şekerlerde değil birçok üründe fiyat artışının yaşandığına dikkat çekti. Öte yandan yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle zabıta ekipleri de kaldırımların işgal edilmesi ve vatandaşların kurallara uyulması için sahaya indiği görüldü.

Editör: Orhan Yalçın