Efsane Diyarbakırspor'un gönülleri feth ettiği dönemlerde, Türkiye futbolunun en büyük kulüpleri arasında yer alan Beşiktaş'ın namağlup serisini bozan tek takım olduğunu biliyor muydunuz? Eskiler mutlaka hatırlayacaktır. İşte gelin birlikte bakalım...

BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLDU TEK MAĞLUBİYETİ DİYARBAKIR'DA ALDI!

Mircea Lucescu'nun başında yer aldığı siyah beyazlı ekip, kuruluşunun 100.yılı sebebi ile oldukça iddialıydı. Kadrosunda İlhan Mansız, Sergen Yalçın, Daniel Pancu ve Pascal Nouma gibi isimlerin yer aldığı Beşiktaş, o sezon belki de kulüp tarihinin en iyi sezonlarından birine imza atmıştı. Ligi Diyarbakırspor'dan mağlubiyet almasa namağlup bitirip şampiyon olacaktı. Ancak namağlup olmasa bile kulüp yine de şampiyon olmayı başarmış, 100.yılında kupayı müzesine taşımıştı. O sezon kulübün en golcü ismi İlhan Mansız olmuştu. 
Ligin son haftalarında Galatasaray'a karşı 90.dakikada Sergen Yalçın'ın hala konuşulan golü ile beraber şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, Diyarbakırspor'u sahasında Daniel Pancu ve Tayfur Havutçu'nun golleri ile 2/0 yenmeyi başarmıştı.

LİGİN İKİNCİ DEVRESİ ÖYLE OLMADI!

Diyarbakır ekibi tarihler 16 Nisan 2003'ü gösterdiğinde Beşiktaş'ı sahasında konuk etti. Oldukça misafirperver olan Diyarbakır halkı bu kez misafirine acımadı maçın ilk devresinde Saffet Akyüz'ün golü ile siyah beyazlı ekibin bütün sezon boyunca yakaladığı namağlupluk serisini yıktı geçti. Beşiktaş bu sonuca rağmen yine de şampiyon oldu ancak namağlup olarak şampiyon olamadı.

Efsane Diyarbakır’ın unutulmaz futbolcusundan acı haber! Efsane Diyarbakır’ın unutulmaz futbolcusundan acı haber!

İşte görüntüler:

Muhabir: Onurcan GÜLER