Baskil ilçesine bağlı Karakaş köyünde yaşayanlar, yaşadıkları yol ve iletişim sorunlarının çözülmesini bekliyor. Köy muhtarı, 2019 yılından beri bu sorunu çözmek için çalmadık kapı bırakmadığını söylerken, köylüler, “Burada ölsek kimsenin haberi olmayacak. Hastamız olsa kimse bilmeyecek. Ne Elazığ’a, ne Baskil’e ulaşabiliyoruz” diyor.

Köy Ulqşım Pankart TelefonKöy muhtarı ise, köyün girişine astığı pankartla seslerini duyurmaya çalışıyor.

KÖY MUHTARINDAN PANKARTLI PROTESTO: LÜTFEN ŞEBEKE KONTROLÜ YAPIN
Gazete Duvar'da yer alan habere göre, köy muhtarı Bahattin Atasoy, pankartta yetkililerin dikkatini çekmek için şunları yazdırdı: "20 yıldır bizleri idare eden siyasetçilerin dikkatine. Lütfen şebek kontrolü yapınız. Mağduriyetimizi belki anlarsınız. Yıl 2024 ve hala köyün iletişimi yok.’’

Atasoy, Elazığ Ulaştırma Bakanlığı’nda ilgili birimlere başvurduğunu ve hem Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı iki mühendisin, hem de GSM operatörlerine bağlı mühendislerin gelip inceleme yaptıklarını söyledi. Karakaş köyü ile birlikte bölgede bulunan 14 mezrada da bu sorunun tespit edildiğini açıklayan Atasoy, yıllardır bu sorunun çözülmediğini belirtti. Atasoy, şunları söyledi: "Gelen mühendisler incelediler. Baz istasyonunun kurulması için yer bile belirlediler. Ancak o günden bugüne hala bir gelişme yok. Ben dâhil tüm köylüler bıktık. Daha dün köyümüzde hastamız vardı. Ambulansı arayamadık. Telefon çeksin diye 3-4 kilometre yol gidiyoruz. Damlara çıkıp bir umut telefon çeker diye bekliyoruz. Bu sorunla baş edemiyoruz artık. Bir an önce çözüm istiyoruz. Bizler hizmet alamıyoruz. Yıl oldu 2024 oldu, hala bir arpa boyu yol alamadık’’ dedi.

Kan davalarına çözüm! Barış heyeti kuruldu Kan davalarına çözüm! Barış heyeti kuruldu

“BURADA ÖLSEK KİMSENİN HABERİ OLMAYACAK”
Köy sakinlerinden Ahmet Kuş, "Burada ölsek kimsenin haberi olmayacak. Hastamız olsa kimse bilmeyecek. Ne Elazığ’a, ne Baskil’e ulaşabiliyoruz. Bizler bu sorunu yaşamaktan bıktık. Sevdiklerimiz bizden haber alsın diye ya 3-4 kilometre yol yürüyoruz ya da evlerin tepesine çıkıyoruz. Gençlerimiz köyde durmuyor. Öğrencilerimiz ders çalışamıyor. Bu zamanda bu ilkellik olmaz. Yetkililerimizden çözüm istiyoruz. Bağına bahçesine giden köylü tek başına. Başına bir şey gelse haberimiz olmuyor" diye konuştu.

Kaynak: Duvar