Bu yöntemlerle çiçeklerinizi sineklerden koruyabilir ve onların daha hızlı büyümesini sağlayabilirsiniz. 

Sinekler, çiçeklerinizi zarar verebilecek potansiyel tehlikelerden biridir. Ancak, bu sorunu çözmek için doğal ve etkili birçok yöntem bulunmaktadır.

ÇİÇEKLERDE NEDEN SİNEKLENME OLUR?

Mynet.com'daki bilgilere göre; Çiçeklerde oluşan küçük sineklerin oluşmasındaki temel sebeplerden biri kullanılan toprağın kalitesiz olması ya da sulama yönteminin ve sıklığının yanlış olmasından kaynaklanır. Fakat bu ikisinde de herhangi bir problem yoksa uygulanabilen bazı doğal ve bazı doğal olmayan yöntemler bulunur. Bunlardan biri kokusunu kullanarak sinekleri kaçıran tariflerdir. Doğal olmayan yöntemler arasında ise ilaç kullanımı bulunur. Ancak ilaç kullanımında önce doğal yöntemlerin denenmesi gerekir. Doğal yöntemlerin işe yaramadığı durumlarda ilaç yöntemi uzmanlar tarafından tavsiye edilir. 

Çiçekyoutube

ÇİÇEKLERDE OLUŞAN SİNEKLERİ YOK EDEN YÖNTEM

Özellikle yaz aylarında sineklerin çiçeklere zarar vermesini engellemek için, çiçek saksılarının etrafına bir miktar kahve telvesi serpmek oldukça etkili olacaktır. Kahve telvesinin sinekleri uzak tuttuğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca, kahve telvesi toprağın mineral içeriğini artırarak çiçeğin daha hızlı büyümesine de yardımcı olacaktır.

Diyarbakır’da farklı türlerde kışlık çiçekler üretildi Diyarbakır’da farklı türlerde kışlık çiçekler üretildi

TARÇIN SİNEKLERİ YOK ETMEDE ÇOK GÜÇLÜ

Bu mevsimde şehre indi! Bir anda gözden kayboldu Bu mevsimde şehre indi! Bir anda gözden kayboldu

Öte yandan sabah.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Sinekleri yok eden tarçın mucizesinden bahsedildi.

Toz tarçını toprağın üzerine dökmek de oldukça mantıklı bir yöntem. Tarçın yoğun kokusu olan bir baharattır ve bitkilerinize zarar vermeden doğal yoldan çiçekleri kovuşturmak için etkili bir yöntemdir. İçinde bulundurduğu doğal antioksidan, ev içerisinde varsa haşereleri kovmanıza da yarayacaktır. Uygulayacağınız bu yöntem sayesinde çiçeğiniz çok daha hızlı büyüyecektir. 

Kaynaklar: Sabah.com.tr, Mynet.com, Mucadelegazetesi.com.tr- Fotoğraflar: Youtube.com

Diyarbakırlı ustaların sırrı deşifre oldu; Ciğer kavurmayı lokum gibi pişirme tüyosu Diyarbakırlı ustaların sırrı deşifre oldu; Ciğer kavurmayı lokum gibi pişirme tüyosu

Editör: Mücadele Gazetesi