Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri olan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta faaliyet gösteren Dicle Elektrik (DEDAŞ) tarafından yapılan açıklamada 2022 yılından bugüne kadar kaçak elektrik kullanımı ile ilgili savcılıklara 3 bin 410 suç duyurusunda bulunduğunu, 187 mahkumiyet kararı alındığı belirtildi..

2 KİŞİ CEZA ALDI
Son olarak Diyarbakır ve Şırnak’ta kaçak elektrik kullanımı nedeniyle yargılanan iki vatandaş, 3 ay 10 gün ve 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karşılıksız yararlanma suçlamasıyla hâkim karşısına çıkan sanık S.T, Çınar Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Silopi 3. Asliye Ceza Mahkemesi ise aynı suçlamayla yargılanan sanık H.Y için 4 ay hapis cezasına hükmetti. Sanıkların haklarındaki suçlamaları reddetmelerine rağmen vatandaşlara ceza verildi.

Diyarbakır’ın tercihi ciğer yerine döner oldu Diyarbakır’ın tercihi ciğer yerine döner oldu

2 BİN 750 DOSYA İŞLEME ALINDI
Konuyla ilgili hukuki süreçlere ilişkin detayları kamuoyuyla paylaşan Dicle Elektrik, enerji hırsızlığı konusunda 2 bin 750 dosyayı işleme aldığını açıkladı. Firma, 2022’de başlayan süreçten bu yana yapılan suç duyurularıyla bağlantılı bin 354 tahsilat işleminin başarıyla tamamlandığını ve bu süreçte yaklaşık 30 milyon lira tutarında tahsilat elde ettiğini bildirdi.

REHİN ALINAN KAÇAK EKİBİ DARP EDİLDİ
Dicle Elektrik'ten yapılan açıklamada, saldırı ise Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Okçu köyünde ekiplere saldırı düzenlendi. yapılan açıklamada, kaçak kontrolü için köye giden 2 kişilik Dicle Elektrik kaçak ekibi, geçici köy korucusu olduğu bildirilen kaleşinkoflu bir kişi tarafından rehin alındı. Burada toplanan köylüler, ekipteki 2 kişiyi dipçik, sopa, tekme ve yumruklarla darp etti. Saldırganlardan kaçmak isteyen bir görevliye de kaleşinkofla ateş açıldı. Merminin isabet etmediği görevlinin burnu kırıldı. Yaralı görevliler İdil Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Henüz gözaltı yaşanmayan olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi