Diyarbakır Valiliği, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedeler için Afet Kanunu çerçevesinde yeniden yapım ve güçlendirme kredisi verileceklerin belirlenmesi amacıyla hak sahipliği işlemlerinin gerçekleştirileceğini açıkladı. Söz konusu krediyi kullanıp devlet tarafından kendilerine konut, ahır ve işyeri yapılmasını isteyen afetzedelerin başvuruda bulunmaları gerektiğini açıkladı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle: “Konut, işyeri ahir: YIKIK, ACİL YIKTIRILACAK, AĞIR HASARLI VE ORTA HASARLI olarak tespit edilen afetzedeler için Afet Kanunu çerçevesinde YENİDEN YAPIM VE GÜÇLENDİRME KREDİSİ verileceklerin belirlenmesi amacıyla HAK SAHİPLİĞİ İşlemleri gerçekleştirilecektir. Yeniden yapım ve güçlendirme kredisi kullanmak isteyen afetzede vatandaşlarımızdan kendilerine DEVLET TARAFINDAN KONUT, AHIR, İŞYERİ YAPILMASINI isteyenlerin

BAŞVURU BAŞLAMA TARİHİ: 05/06/2023

BAŞVURU BİTİŞ TARİHİ: 05/08/2023

Tarihleri arasında E-DEVLET üzerinden veya hak sahipliği başvuru merkezlerinden bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla resmi müracaatlarını yapmaları gerekmektedir.

Müracaatların tamamlanması ile birlikte ilgili mevzuat gereğince oluşturulacak

HAK SAHİPLİĞİ İNCELEME KOMİSYONLARI

Sunulan belgeler ve kanuni hak sahibi olabilme koşullarını dikkate alarak HAK SAHİBİ KABUL EDİLENLERİ ve Hak Sahibi Kabul Edilmeyenleri belirleyecektir.”(Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi