Fransa Arnouville'deki St. Jean Apôtre Kilisesi Keldani Cemaati'nin rahibi olan Peder Sabri Anar, Bağdad Keldani Kilisesi Kutsal Meclisi tarafından ve Papa I. Francesco'nun onayı ile 24 Mayıs'ta Türkiye Keldani Cemaati Diyarbakır (Amed) Başepiskoposu* olarak seçildi.

Sabri Anar'ın resamet (atama) töreni ile ilgili bilgiler ilerleyen günlerde bildirilecek.

Kurul ise yayımladığı açıklamada şöyle dedi: "Tebrikler Mons. Sabri Anar. Türkiye'deki Keldanilerin yeni Diyarbakır Başepiskoposu olarak seçildiğiniz haberini sevinçle öğrendik. Türkiye'deki Keldani Katolik Kilisesi'ne yeni bir çoban armağan ettiği için Rabbe şükrediyoruz."

SABRİ ANAR HAKKINDA

Türkiye Keldanilerinin Diyarbakır (Amed) Başepiskoposu.

İstanbul'da Fransisken Frer Minör Seminerinde okudu ve ardından 1985'te Bağdat'ta Keldani Patrikhane Seminerine girdi. 10 Kasım 1990'da Île-de-France bölgesindeki Keldani topluluğu için pastoral hizmetine başladığı Paris'te rahip olarak atandı.

1990'dan 2006'ya kadar Sarcelles'teki St. Thomas Apôtre Kilisesi'nin başrahip yardımcısı ve ardından da başrahibi olarak göreve devam etti.

2016'dan bu yana Arnouville'deki St. Jean Apôtre Kilisesinde sorumlu.

2017 yılında Keldani Kilisesi'ne Korepiskopos olarak atandı. Eğitimini Institut Catholique de Paris fakültesinde Katekizm alanında yüksek lisans derecesi ile tamamladı.

1 Ocak 1966, Uludere doğumlu.

* Başpiskopos ya da Başepiskopos, Yunanca episkopos sözcüğünden geliyor. Episkopos, epi (yukarıdan) ve -skopos (bakmak) sözcüklerinin birleşiminden oluşur ve "yukarıdan izleyen, gözeten" anlamlarına gelir. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi