Diyarbakır'da şifre oluşturma, para yatırma ve para çekme, EFT, havale, fatura ödeme ve yatırım gibi birçok işlemlerin yapıldığı ATM’lerin işlek caddeler ve merkezi yerlerde az olması vatandaşın tepkisine yol açıyor. Vatandaşlar şehir merkezlerinde nüfusun artması ve kart kullanımının yaygınlaşması dolayısıyla Diyarbakır'daki ATM'lerin yetersiz olmasından ötürü şikayetçi olduklarını söylüyor.

Bursaspor Diyarbakır’a geldi! Zırhlı araçlar eşlik etti Bursaspor Diyarbakır’a geldi! Zırhlı araçlar eşlik etti

HEM BANKA, HEM DE PTT ATM'Sİ YETERSİZ
Diyarbakır'da vatandaşlar devlet bankaları ve özel bankalar dışında, PTT'ye ait olan ATM'lerin de yetersiz olmasına yakınırken, ATM önlerinde dakikalarca sıra beklediklerini belirtiyor. Özellikle PTT'de Sosyal Yardım Ödemelerinin yapıldığı dönemlerde uzun kuyrukların oluştuğunu belirten vatandaşlar, nakit para çekmek için dakikalarca ayakta beklemek zorunda kaldıklarını aktarıyor.

DİYARBAKIR’A YENİ ATM TALEBİ
Diyarbakır’da banka şubeleri önünde bulunan bankamatiklere ek olarak, başka ATM’lerin kurulması gerektiğini belirten vatandaşlar, uzun kuyrukların oluşması ve mağduriyet yaşamamaları adına yetkililerin harekete geçmesini istiyor.

Muhabir: Devrim AKTÜRK