Diyarbakır’a Pazartesi uyarısı! Suriye’den giriş yapabilir Diyarbakır’a Pazartesi uyarısı! Suriye’den giriş yapabilir

Türkiye'de doğalgaz kullanımı arttıkça, bazı mesleklerin ömrü de sona eriyor. Bu mesleklerden biri de çelik su kazancılığı. Özellikle 6 Şubat depremleri sonrası 25 metreküpe kadar bedava kullanılan doğalgaz uygulamasıyla beraber, vatandaşların çelik su kazanına rağbetinin azaldığı öğrenildi. 

MALZEMELER ELDE KALDI 
Kazancı esnafları, bu yıl malzemelerinin ellerinde kaldığını, kömür sobası da dahil birçok malzemeyi satmakta güçlük çektiklerini ve vatandaşların doğalgazlı evlere yöneldiklerini söyledi. Bu durumun mesleklerini etkilediklerini söyleyen kazancı esnafları, zor günler geçirdiklerini belirtti.

ÇELİK SU KAZANLARI 400 LİRADAN 800 LİRAYA YÜKSELDİ
Geçen yıla oranla malzemelerini yüzde 100 zamlı sattıklarını söyleyen kazancı esnafları, çelik su kazanı ürünlerinin fiyatlarını 400 liradan 800 liraya yükseltmek zorunda kaldıklarını belirtti. Bundan ötürü de ekonomik anlamda güçlük çektiklerini aktaran esnaf, yıllardır yaptıkları bu mesleği bırakma noktasına geldiklerini ifade etti.

FİYATLARIN YÜKSELİŞİ ÇELİKTEKİ ZAMDAN KAYNAKLI 
Zammın sebebinin çelikteki zam artışından kaynaklı olduğunu aktaran kazancılar, aynı zamanda depremlerden ötürü doğalgaz kullanımının ücretsiz hale gelmesi uygulamasının da kendilerini etkilediklerini belirtti. 

KAZANCILAR SON YILLARINI YAŞIYOR
Kazancı esnafları son birkaç yıl içerisinde mesleklerinin sona erebileceğini söylerken, kazancılık işinin de ölü bir meslek haline geldiğini aktardılar.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ KULLANIMI 1 MAYIS'TA SONA ERİYOR 
1 Mayıs'a kadar sürecek olan uygulama kapsamında 25 metreküpe kadar doğalgaz kullanımı ücretsiz.

Muhabir: Devrim AKTÜRK