Eğlence amaçlı olarak inşa edilen havuzlar, genellikle yaz aylarında açılırlar. Bu nedenle havuz sezonu ne zaman açılıyor diye soranlar, genellikle eğlence havuzlarını sorarlar. Sıcaklıkların erken geldiği Diyarbakır’da ise havuz sezonunun erken açılacağı görülüyor.

DİYARBAKIR’DA KAVURUCU SICAKLIKLAR BAŞLADI
Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Diyarbakır’da vatandaşlar her yaz kavurucu sıcaklıklardan kaçmak için serin veya sulak alanlarını tercih ediyor. O imkanı bulamayan vatandaşlar ise özel havuz alanlarına gidiyor. 

Diyarbakır'da Çocuklar Süs Havuzuna Girdi
YÜZME HAVUZLARI MAYIS ORTASINDA AÇILIYOR
Diyarbakır’da erken gelen bunaltıcı sıcaklıklar nisan ayının son günlerinde kapıya dayandı. Vatandaşlar havuz alanlarının ne zaman açılacağını merak ediyor. Bazı eğlence amaçlı olarak inşa edilen yüzme havuzları hava değişikliği olmadığı takdirde mayıs ayının ortalarında açılacağı söylenildi. 

Diyarbakır Adıyaman Urfa Malatya Kars! Hepsi bu listede yer aldı Diyarbakır Adıyaman Urfa Malatya Kars! Hepsi bu listede yer aldı

Diyarbakır’daki havuzlar hastalık saçıyor!

Havuzlar, insanların gönüllerince eğlenebildikleri, spor aktivitelerini yapabildikleri özel alanlardır. Bu alanlar, birçok farklı noktada bulunabilir. Örneğin; termal otellerde termal havuzlar bulunur. Bu havuzlar, termal suyu bünyesinde barındırır. Termal havuzlar, genellikle kış aylarında tercih edilir. İnsanlar, şifalı olduğuna inanılan termal sularda kendini rahatlatmak, bağışıklığını güçlendirmek ve mutlu olmak için termal suları tercih edebilir. Bunun yanı sıra profesyonel yüzücülerin antrenman yapabilmeleri için ihtiyaç duydukları havuzlar vardır. Bu havuzlar yılın dört mevsimi de açıktır. Genellikle olimpik havuzlarda yapılan antrenmanlar kapalı alanlarda gerçekleştirilir. Bu sayede yüzücüler, iklim değişikliklerinin olumsuz etkilerine maruz kalmadan yüzme işlemlerini gerçekleştirebilir.

Muhabir: Abdullah AKYOL