1 Ocak 1971 tarihinde Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde hayata gözlerini açan Emrah Erdoğan İpek ya da bilinen adıyla Küçük Emrah, bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle ön plana çıkmış şarkıcı, yazar, oyuncu ve 1980'li yılların çocuk starıdır.

1983 YILINDA İLK ALBÜMÜNÜ ÇIKARDI

Babasını 1 buçuk yaşında kaybettikten sonra, annesinin işi nedeniyle Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde ilkokula başlayan Emrah, ortaokula Diyarbakır'da devam ederken, 1983 yılında ilk profesyonel albümü "Ağam Ağam'ı'' çıkardı ve "Küçük Emrah" olarak müzik dünyasına adım attı.

ALBÜMÜ 2 MİLYON 500 BİNDEN FAZLA SATMIŞTIR

 1985 yılında "Gülom" albümü piyasaya çıktı ve "Zavallılar" filminde başrol aldı. 1985'te ise "Yaralı" albümü büyük ilgi gördü. Ardından "Boynu Bükükler" ve "Ayrılamam" albümleri ile satış rekorları kırdı. Hiç kimsenin o zamana kadar ulaşamadığı rakamlara ulaştı. "Ayrılamam" albümü 2 milyon 500 binden fazla satmıştır. 1987'de çıkan "Selam Sevdiklerime" albümü, "Küçük Emrah" olarak çıkardığı son albümdür.

Diyarbakır’da belediye eşbaşkanları seferberlik başlattı Diyarbakır’da belediye eşbaşkanları seferberlik başlattı

İLK DEFA TÜRK BİR SANATÇI 50 BİN KİŞİYE SESLENDİ

1994 yılında Emrah bir rekor daha kırdı. İnönü Stadyumu'nda verdiği konserle ilk defa Türk bir sanatçı 50 bin kişiye seslendi. Emrah, müzikte gösterdiği başarıyı ilk kez 1997'de bir dizide gösterdi. "Unutabilsem" ile Türkiye'nin en başarılı dizisinden birinde başrolü oynadı. "Unutabilsem" şarkısı 1996 yılının Temmuz ayında çıkan "Narin Yarim" albümünde yer aldı. Yıllara meydan okuyan sanatçının 2015 yılında Eleysa adını verdiği bir kızı dünyaya geldi.

Muhabir: Devrim AKTÜRK