Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde Rodi Mum ve Sanat Atölyesi adıyla çalışmalar gerçekleştiren Nupelda Ada, arkeolojik çalışmalarının yanında mum üretimi yaparak kente yeni bir soluk katıyor.

KOKULU MUMLAR ÜRETİYOR
Arkeoloji mezunu olan ve şu anda yüksek lisans gerçekleştiren Ada, "Kokulu mumlar üretiyorum. Vatandaşlar daha çok dekoratif amaçlı bunları kullanıyor. Benim kullandığım mumun ham maddesi doğal ve bitkisel. Bu ürün hem çevreye, hem de vatandaşlara zarar vermiyor. Çünkü üretim faaliyetlerinde en önemli şey insan sağlığıdır." dedi.

Dolu yağışı Diyarbakır’da ekinlere zarar verdi Dolu yağışı Diyarbakır’da ekinlere zarar verdi

"SAĞLIĞA DEĞER VERİYORUM"
Mumların ham maddesini şehir dışından imal ettiğini belirten Ada, "Ham maddelerin de fiyatları değişiyor. Bizler kilo başından alıyoruz. Ben de ham maddenin kaliteli olmasına dikkat ediyorum. Çünkü benim de astımım var ve sağlığa değer veriyorum." diye konuştu.

"MUMU ÜRETİMİM BİR GÜNÜMÜ ALABİLİYOR"
Mum üretiminin önemine değinen Ada, "Mum atölyemize ve ürünlerimize rağbet çok iyi. Çünkü hem ekolojik bir çalışma yapmam, hem de insan sağlığına değer veren bir üretim çalışmasını gerçekleştirmem dolayısıyla olumlu bir geri dönüş oluyor. Bizler de bu durumdan memnun ve mutluyuz. Bazı mumların boyutuna ve ebatına göre tasarlamam uzun sürebiliyor. Boyutlarına göre mumu üretimim bir günümü alabiliyor." şeklinde konuştu.

Muhabir: Devrim AKTÜRK