Diyarbakır’da belediye eşbaşkanları seferberlik başlattı Diyarbakır’da belediye eşbaşkanları seferberlik başlattı

Diyarbakır'da inek yoğurdu geçen yıla göre yüzde 130 civarında zamlanırken; esnaflar ise vatandaşların önceki yıl en az 10 kilo aldıkları yoğurdu, bu yıl en az 2 kilo aldıklarını söyledi. Detaylar haberimizde...

Türkiye'de yaşanan enflasyon ve alım gücünün düşmesi beraberinde inek yoğurdunun satışını da etkiledi. Vatandaşlar geçen yıla göre daha fazla fakirleşirken, bu durum halkın mutfağına da yansıdı.

11 LİRADAN 25 LİRAYA YÜKSELDİ

Vatandaşlar, kötü kolesterol ve kalp damar hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu besini olan inek yoğurdunu geçmiş yıllara göre çok sık alamıyor. Esnaflar inek yoğurdunun zam furyasından etkilendiğini söyleyerek, geçen yıl vatandaşlara kilosunu 11 liraya sundukları inek yoğurdunu bu yıl 25 liradan sunduklarını söyledi. Bu durum da inek yoğurduna yüzde 130 civarında bir zammın gerçekleştiğini gösteriyor.

SATIŞLAR DÜŞÜK

Zamdan kaynaklı olarak alım gücünün düştüğünü belirten esnaflar, satışların da düştüğünü ve geçmiş yıllara göre inek yoğurduna rağbetin azaldığını aktardı. Özellikle Ramazan ayında önemli bir besin kaynağı olan inek yoğurdunun önemli bir faktör olduğunu anlatan esnaflar, bahse konu olan besin kaynağının vücut için önemli bir faktör olduğunu belirtti.

GEÇEN YILA GÖRE DAHA AZ İNEK YOĞURDU SATILIYOR

Esnaflar geçen yıl vatandaşların ortalama olarak 10 kilo inek yoğurdu aldıklarını aktarırken, bu sene ise sadece ortalama olarak 2 kilo inek yoğurdu alabildiklerini belirtti. Aynı zamanda geçen yıla göre daha az inek yoğurdu sattıklarını söyleyen esnaflar, vatandaşlara geçen yıl gün içerisinde en az 60 kova inek yoğurdu sunduklarını, bu yıl ise sadece 15 kova satabildiklerini belirtti.

Muhabir: Devrim AKTÜRK