Diyarbakır’da, her yıl 25-31 Mart arasında düzenlenen Kütüphane Haftası’nın bu yıl 60’ıncısı kutlanıyor. Kütüphane Haftası etkinliklerinde konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, Diyarbakır’daki Halk Kütüphanesi sayısı hakkında bilgi verdi. Peki, Diyarbakır’da kaç halk kütüphanesi ve üyesi bulunuyor?

DİYARBAKIR’DA KAÇ HALK KÜTÜPHANESİ VAR?
Diyarbakır’daki kütüphane sayısı hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, “İlimizde 15 halk kütüphanemiz mevcuttur. Kütüphanelerimizde mevcut üye sayısı 106 bin 541 kişi olup, anılan kütüphanelerde 210 bin 861 kitap bulunmaktadır. Ayrıca 50 bin basılı yayın ile gezici kütüphanemiz 18 farklı köyde ve durakta hizmet vermektedir" dedi.

Diyarbakır’da kütüphane ve kitap sayısı belli oldu!

İşte Diyarbakır Büyükşehir’e ait taşınmazların devredildiği kurumlar! İşte Diyarbakır Büyükşehir’e ait taşınmazların devredildiği kurumlar!

TÜİK’İN DİYARBAKIR VERİLERİ
Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de 2022 yılında, 1 Milli Kütüphane, 1257 halk kütüphanesi, 625 üniversite kütüphanesi ve 47 bin 654 örgün ve yaygın eğitim kurumu kütüphanesi olmak üzere toplam 49 bin 537 kütüphane olduğunu açıkladı. Diyarbakır’da ise toplamda 1310 kütüphane olduğu açıklanmıştı. TÜİK’in verilerine göre Diyarbakır’da zenginleştirilmiş (Z) kütüphane sayısı 138 iken, halk kütüphanelerinde en çok Edebiyat ve retorik kitapları bulunduğu kayıtlara geçti.

Muhabir: Remziye ÇELİK