Kulp Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına katılan Belediye Başkan vekilimiz Nimet YAKUT'a Kulp Kaymakamlığına vekalet eden Lice Kaymakamı Kerem YENİGÜN tarafından vekalet yazısının olup olmadığı sorulmuş olup ardından Protokol yerinden ayrılması dile getirilmiştir.

Anayasa ve yasalara, teamüllere (Ulusal ve Kurumsal Geleneklere) göre belirlenmiş protokol kuralları çerçevesinde Kulp Belediye Başkanlığını temsilen katılmış olan Belediye Başkan vekili Nimet YAKUT kendisine ayrılan yere oturmuş kutlama programının başlamasını beklerken, tören alanına gelen Kulp Kaymakamlığına vekalet eden Lice Kaymakamı Kerem YENİGÜN tarafından kendisine yöneltilen soru ve akabinde protokol yerinde alınması davranışı protokol kuralları ve nezaketle bağdaşmamaktadır. Ayrıca Belediye Başkan vekalet yazısı 22 Nisan 2024 tarihinde Kulp Kaymakamlığına gönderilmiştir.

Diyarbakır’da Paskalya tarihi kilisede kutlandı Diyarbakır’da Paskalya tarihi kilisede kutlandı

Kulp Kaymakamlığına vekalet eden Lice Kaymakamı Kerem YENİGÜN tarafından 23 Nisan 2024 kutlama programında Kulp Belediye Başkan vekilimiz Nimet YAKUT'a yapılan protokol ve nezaket kurallarıyla bağdaşmayan davranışlarını saygısızlıkla niteliyor ve kınıyoruz.

Basına ve Kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Editör: Mücadele Gazetesi