Diyarbakır’da vatandaşların yoğun talepte bulunduğu helvanın kilo fiyatları da belli oldu. Özellikle zengin, kültürel gastronomi mutfağıyla Diyarbakır'da Ramazan ayında yerini alan ve yoğun rağbet gösterilen helva satışları şimdiden ilgi görmeye başladı. Diyarbakırlı vatandaşlar, her Ramazan ayında yüzyıllardır sürdürdüğü iftardaki helvaların bu yıl da tadına varacak. Diyarbakır'da ise şimdiden helvacılarda yoğun kalabalıklar meydana gelirken, esnaf ise iftarda helva yemenin sağlıklı olduğunu söyledi.

Diyarbakır’da turizm hedefi açıkladı! Turist sayısı belli oldu Diyarbakır’da turizm hedefi açıkladı! Turist sayısı belli oldu

İFTARDA HELVA YEMENİN FAYDALARI
Ramazan ayında iftar sofraları büyük bir özenle ve titizlikle hazırlanır. Bütün gün yaşanan açlık birbirinden lezzetli yemekler ile ödüllendirilir. Her şeyin kusursuz olduğu iftar sofralarında tatlı ise olmazsa olmazlardandır. Saatlerce süren açlık sonrasında vücut tatlı ihtiyacı duyacaktır. İftar sofralarının en sevilen tatlılarından biri ise hem hafifliği hem de eşsiz lezzeti ile helva çeşitleridir. Helva çeşitleri, hem iftar sonrası düşen kan şekerini dengelemeye yardımcı oluyor hem de hafif yapısı ile mideye rahatsızlık vermiyor.

HELVANIN KİLOSU KAÇ LİRA?
Diyarbakır’da vatandaşların merak ettiği bir diğer hususta helvanın faydalarının yanı sıra fiyatları oldu. Helvanın kilosu Diyarbakır’da 160 liradan satışa sunuluyor. Fiyatlardan memnun olduğunu dile getiren vatandaşlar yoğun bir talepte bulunuyor.

Muhabir: Devrim AKTÜRK