Olay, Eski Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak köpekleri Medeni Zengin’in ahırına dadanarak hayvanlarına saldırdı. Köpeklerin saldırısında 70 keçi öldü,30 keçi yaralandı.

Geçimlerini hayvancılıkla sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Hadis Zengin, etrafını çift katlı telle çevrilmiş olduğu hayvan ahırına ilçede başıboş dolaşan köpeklerin saldırdığını söyledi. Gece hayvanları kontrol etmeye gittiğinde ahırda 5 tane köpeği gördüğünü belirten Zengin, "8 kişilik bir aileyiz, ailece bu hayvanlarla geçiniyoruz. Hayvanlar babam Medeni Zengin’e ait. Bu gece saat 02.30 sıralarında 5 tane sokak köpeğin ahırımıza girmesi üzerine 70 adet hayvanımızın ölmesine, 30 tanede hayvanımızın yaralanmasına neden oldu. Bu hayvanlar bize ait değildir, bide bu hayvanları borç edinerek satın aldık" dedi.

İlçede dolaşan sokak köpeklerinin sayısı son aylarda çoğaldığını ve şimdiye kadar herhangi bir önlem alınmadığını belirten Zengin, "Sokak köpekleri ilçede büyük sıkıntılara neden oluyor. Bunun için önlemlerin alınması gerekiyor. Hayvanlarımızın ölmesinden dolayı çok mağduruz. Zaten maddi durumum iyi değil, geçimimi zor şartlar altında sürdürmekteyiz" diye konuştu.

Öte yandan Kulp İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, olay sonrası bölgeye giderek zarar tespiti çalışması yaptı. (İHA)