Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak amacıyla yeni yıla girerken gıda üreten, satan ve depolayan iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, yeni yılın yaklaşmasıyla gıda ürünleri üreten, satan, işleyen ve depolayan iş yerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. İki ekip halinde kente gerçekleştirilen denetimlerde, tatlı imalathaneleri, marketlerin kasap, sebze, meyve reyonları ve kuruyemiş imalathaneleri kontrol edildi. Özellikle gıda ürünlerinin son kullanılma tarihlerine ve hijyene önem verilen denetimlerde, eksik görülen konularda işletme sahipleri uyarıldı. “Hijyen eğitimi veriyoruz” Denetimler konusunda bilgi veren Sağlık Daire Başkanı Faysal Hatipoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak gıda denetimlerini özellikle sıklaştırdıklarını belirterek, amaçlarının vatandaşlara hem yıl içerisinde hem de özellikle yeni yıla girerken sağlıklı gıda sunumunu yapmak olduğunu vurguladı. Hatipoğlu, “Bu denetimleri yaparken hem denetim yaptığımız kuruluşların eksikliklerini tespit etmek hem de çalışanlara hijyen eğitimi vermek gibi amacımız vardır. Çalışmalarımız bu şekilde devam edecektir” dedi. “Bozuk gıdaları tespit edip imhasını gerçekleştireceğiz” Hatipoğlu, kanatlı hayvanlara ve kırmızı ete yönelik de denetimlerini artırdıklarını kaydederek, “Tespit edilen gerek kanatlı hayvanlar gerekse de kırmızı etle ilgili çalışma yürütüp, bozuk gıdaların tespitini yapıp imhasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim