Diyarbakır’ın tescilli tatları arasından yer alan ve piyasada 500 ile 750 TL arasında değişen fiyatlar satılan burma kadayıfı, Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan Türkiye’nin ilk ve tek 'Kadayıf Atölyesi’nde öğrenciler tarafından üretilerek kilosu 200 TL’den satılıyor. 

“GÜNLÜK SİPARİŞLER ALIYORUZ”
Okulun müdürü Mehmet Onat, piyasaya göre daha uyguna üretim yaptıklarını ifade ederek, “Okulda öğrencilerimiz, usta öğreticilerimiz ve öğretmenlerimizle beraber üretim yaptığımız için tabi doğal olarak piyasadan daha uyguna üretim yapmış oluyoruz. Böylece okulumuzu daha çok tercih ediyorlar. Günlük siparişler alıyoruz, aldığımız siparişlere göre bazı günler 100 kiloya kadar tatlı üretip satabiliyoruz. Öğrencilerimiz bu sayede de aile bütçelerine de katkıda bulunmuş oluyorlar. Böylelikle hem geleceğin kadayıf ustalarını yetiştirmiş oluyoruz hem de eğitime ve üretime bir katkımız oluyor” dedi.

Bakan’dan Diyarbakır’a müjdeli haber geldi! Bakan’dan Diyarbakır’a müjdeli haber geldi!

“GÜNDE 100 KİLO SATIYORUZ”
Piyasaya göre uygun fiyata tatlı ürettiklerini ifade eden Onat, “Okulda, öğrencilerimiz, usta öğreticilerimiz ve öğretmenlerimizle beraber üretim yaptığımız için tabi doğal olarak piyasadan daha uyguna üretim yapmış oluyoruz. Böylece okulumuzu daha çok tercih ediyorlar. Çünkü dışarıdaki maliyetten daha ucuza tatlı üretiyoruz. Günlük siparişler alıyoruz. Aldığımız siparişlere göre bazı günler 100 kiloya kadar tatlı üretip satabiliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: DHA