Medeniyetler şehri Diyarbakır, tarihi yapıları kadar doğal alanlarıyla da kendine hayran bıraktırıyor. Özellikle Diyarbakır’ın ilçelerinde bulunan doğal kaynaklar, gezenler için eşsiz bir güzellik sunuyor Diyarbakır’ın Dicle Nehrin’de bulunan Bawkon Vadisi de bu yerlerden biridir. Vadide bulunan doğal kaynaklar, Şelaleler, doğa turizmi için tercih edilecek yerlerden biri. Özellikle doğa tutkunları tarafından keşfedilmeyi bekleyen Bawkan Vadisi nerede? Nasıl gidilir? Detayları haberimizde…

Diyarbakır Bawkan Şelalesi (7)

DİCLE’NİN KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN PEKMEZCİLER ŞELALELERİ 
Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde bulunan Bawkan Vadisi ve Şelaleleri, pek bilinmese de doğa tutkunları ve fotoğrafçılar tarafından ziyaret ediliyor. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip vadi, özellikle havaların ısınmasıyla daha da güzelleşiyor. Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Bawkan Vadisi’nde bulunan ve 5 adet şelaleden sonra Dicle Barajına dökülen bu doğal güzellik görenleri büyülüyor. 

Diyarbakır Bawkan Şelalesi (5)

Diyarbakır'da ilk kez televizyon yayını ne zaman yapıldı? Diyarbakır'da ilk kez televizyon yayını ne zaman yapıldı?

DİYARBAKIR BAWKAN ŞELALERİNE NASIL GİDİLİR?
Bawkan Şelalesinden akan su küçük bir koydan geçerek Dicle Barajına akmaktadır. Dicle'ye hayat veren Bawkan Şelaleleri, Dicle’nin Pekmezciler Köyünde bulunuyor. Diyarbakır’dan Dicle Pekmezciler Köyü’ne gitmek için 65 Kilometre yani yaklaşık 1 saat 13 dakika yol kat etmek gerekir. Vadinin üst kısmına kadar araba yolu, sonrası ise patika yollar ile ulaşım sağlanıyor.

Diyarbakır Bawkan Şelalesi (4)

Muhabir: Remziye ÇELİK