Diyarbakır’a niyet, İstanbul’a kısmet! Diyarbakır’a niyet, İstanbul’a kısmet!

Merkezde 4, toplamda ise 17 ilçesi olan Diyarbakır’ın en gelişmiş ve en modern ilçesi merkeze bağlı Kayapınar ilçesidir. 6 Şubat Maraş depremlerinde etkilenen Diyarbakır’da birçok bina depremden dolayı ağır hasar alarak yıkıldı. Bazı binalar ise halen yıkılmayı bekliyor. 

EN MODERN İLÇENİN EN FARKLI YÜZÜ
En modern ilçe olan merkez Kayapınar, adından her geçen gün söz ettiriyor. Kayapınar’a bağlı olan Huzur Evleri Semti eski olduğu ve depremde birçok binanın hasar alarak yıkıldığı bilinirken halen yıkılmayı bekleyen onlarca bina olduğu görüldü. Vatandaşların birçoğu evlerinin balkonlarına satılıktır yazısı astığı görüldü. Hemen hemen her apartmanda satılıktır yazısı görmek mümkündür. 

HUZUR EVLERİNDE DEPREM KORKUSU 
Doktor Sıtkı Göral Caddesi güzergahında bulunan apartmanların bir çoğunda vatandaşlar evlerinin balkonlarına satılıktır yazısı vurdular. Orada oturan vatandaşlara neden bu kadar satılık ev vardır diye sorduk? Vatandaşlardan gelen cevapların çoğu ise deprem korkusu yüzünden olduğu söylendi. Vatandaşlar bir hayli depremden etkilendiğini söylediler. İmkanı olan vatandaşlar ise yeni yapılara ve TOKİ’lere yerleşmeye çalışıyor. Bu olay sadece Kayapınar değil Bağlar, Yenişehir, ve Sur ilçelerinde de görmek mümkündür. Öte yandan Huzur evlerinde satılan dairelerin 1 milyon lira ile 1 buçuk milyon lira arasında olduğu söylenildi.

Muhabir: Abdullah AKYOL