Diyarbakır'da kilo fiyatı yok artık dedirtti Diyarbakır'da kilo fiyatı yok artık dedirtti

Maraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da birçok bina yıkılırken birçoğu da ağır hasar raporu alıp sonradan yıkıldı. Evi ağır hasarlı olan Çiğköfteci depremzede Elif usta da evi yıkılanların arasında. 

DEPREMZEDE ELİF USTA GEÇİMİNİ ÇİĞKÖFTE SATARARAK SAĞLIYOR
Merkez Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Caddesi Emek Caddesi güzergahında boş vakitlerinde çiğköfte satarak hem çocuğunun okul masrafları hem de evin geçimini sağlayan Çiğköfteci Elif Akkuş’un evi ağır hasar aldıktan sonra yıkıldı. 

ELİF USTAYA EŞİ DE YARDIMCI OLUYOR
Depremzede Elif Usta yaptığı çiğköftenin herkes tarafından beğenildiği hatta yurt dışına bile gönderdiğini söyledi. Özellikle Ramazan Aylarının vazgeçilmez lezzeti olan çiğköfte en çok rağbet edildiği ay olarak biliniyor. Elif ustaya eşi ve küçük çocuğu da de boş vakitlerinde yardım ediyor.

“EVİMİZ YIKILDI YARDIM BEKLİYORUZ”
Mücadele gazetemize konuşan Elif ustanın eşi Taylan Akkuş; Eşimin azmine hayranım. Yaptığı çiğköfteden çok yaptığı işi çok beğeniyorum. İnsanlara karşı çok güler yüzlü. Bende kıraathanede çalışıyorum. Ramazan ayı olduğu için akşam vakitlerinde çalışıyorum. Eşime de gün içinde yardım ediyorum. Eşim Elif usta çok güzel çiğköfte yapıyor. Büyük şirketler teklif etti gelin bizimle çalışın diye. Sosyal medyadan paylaşılan bir video sayesinde de herkes artık Elif ustayı tanıyor. Umarım sesimizi ve çiğköftemizi tüm dünyaya duyururuz. Depremde evimiz ağır hasar aldığı için yıkıldı. Şuan taşındığımız evde ne yazık ki ağır hasar raporu aldı. Yakın zamanda yıkılacağını öğrendik. Yıkılırsa biz çok mağdur olacağız. Şuanda ev kiraları 15 bin 20 bin civarlarında 2 çocuğum var. Şuan oturduğumuz ağır hasarlı binanın kirası 7 bin lira. Devletin bize yardımcı olmasını istiyoruz” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL