DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Doğan Hatun, geçtiğimiz günlerde basına yaptığı açıklamalarda müzik festivali içinde konuşmuş, “2023 öncesi bir protokol, anlaşma olmuş; Belediye’den kendilerine ‘Bu tarihler uygundur’ diye belirtilmiş. O protokole dair talep ettikleri ciddi bir bütçeydi. Mevcut bu ekonomik krizde bu halkın giderleri orayı karşılayacak bir şey değildi. Belediyemize ait Kültür Daire Başkanlığı da böyle bir süreçte böyle bir çalışmayı uygun görmedi” demişti. Hatun’un bu açıklamalarına yanıt gecikmedi.

Mr. Dosso Dossi Live Performance

BELEDİYEDEN MADDİ BİR TALEBİMİZ OLMADI

Diyarbakır’da taziye yemeklerine tepki Diyarbakır’da taziye yemeklerine tepki

Dosso Dossi marka sahibi Hikmet Eraslan, Serbestiyet’e yaptığı açıklamasında, “Belediye’den maddi bir talebimiz olmadı, sadece yer talebimiz oldu. Doğan Hatun da tavrı itibariyle festivalin yapılmasına istekliydi. ‘Asimilasyona hizmet ediyor’ suçlamaları çok haksız. Ben kimliğimi saklayan biri değilim. Rahmetli annem kıt kanaat Türkçe konuşurdu. Ne asimilasyonculuğu? Eğer elektro müzik sevmiyorsanız ben birazdan sizi Kürtçe müzikle eğlendireceğim. Bir halay çekip ondan sonra herkese We Will Rock You'yu söyletebiliyorum” dedi.

MADDİ AÇIDAN BİZ KARŞILIYORUZ

Eraslan, Belediyeden maddi talepleri olmadığını, festivalin bütün maddi harcamalarını da kendi bütçelerinden karşıladıklarını belirterek, “Biz Belediye’yle bütçeyle ilgili, parasal kısımla ilgili hiçbir şey konuşmadık. Zaten festivali maddi açıdan tamamen Dosso Dossi Holding olarak biz, RAMS Grubu ile birlikte karşılıyoruz. Tamamen sosyal sorumluluk niyetiyle yapıyoruz.

6-7 ay önce kayyum döneminde Belediye’yle anlaşma yapmıştık. O zaman da hem Diyarbakır Valiliği’ne hem Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne yapacaklarımızı anlatmıştık, uygun görmüşlerdi. Bu dönemde de anlaşma uygulanır diye düşünmüştük. Kayyum yönetimiyle yaptığımız anlaşmada da Belediye’den festivale parasal bir destek söz konusu değildi” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi