Mardinli olan, uluslararası birçok yarışmada ödülleri bulunan ve Türkiye'nin ardından İtalya’da da opera eğitimi alan sanatçı Pervin Chakar, eski adıyla Pervin Çakar Diyarbakır'da konser verecek.

Kürt sanatçının Diyarbakır'a geleceğini duyan sevenleri ise şimdiden Chakar'ı merakla bekliyor.

BİLET SATIŞLARI BAŞLADI 
Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde 27 Nisan günü saat 20.00'da yer alacak olan sanatçının sesiyle buluşmak isteyen sevenleri için bilet satışları başladı.

Diyarbakır Valiliği duyurdu! Bu yollar kapalı olacak Diyarbakır Valiliği duyurdu! Bu yollar kapalı olacak

BİLET TEMİN YERLERİ
Ro Mekan (Diclekent)
Hejir Cafe (Ofis)
Firuze Kahve Lob (Ofis)
Kastal Cafe (Dağkapı)
Saray Kapı Cafe (Sur)

PERVİN CHAKAR KİMDİR?
Pervin Chakar, eski adıyla Pervin Çakar 19 Haziran 1981 tarihinde Mardin'de dünyaya geldi. Öğretmen olan babasının tayini nedeniyle ailecek gittikleri Bismil'de ortaokul öğrencisi iken halk müziği ile ilgilendi. 1995 yılında Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde başladı. 1999’da aynı liseden birincilikle mezun oldu. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde başladığı yüksek öğrenimini 2003 yılında üniversitenin Şan Ana Sanat Dalı’nda tamamladı.

Türkiye'nin ardından İtalya’da opera eğitimi alan sanatçı, yaşamını Almanya'da sürdürmekte, pek çok önemli opera-evlerinde sahneye çıkarak kariyerine devam etmektedir. Uluslararası yarışmalarda da birçok ödülü bulunuyor.

Muhabir: Devrim AKTÜRK