Diyarbakır Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şubesi, Milli Eğitim Lojmanları'nda görev süresi dolan memurların ve başka ile tayini yapılan kişilerin oturduğunu belirterek, Valilik ve Cumhuriyet Savcılığı'nın gereğini yapmasını istedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır Şubesi, kentte Milli Eğitim Lojmanları'na dair yaşanan sorunlara dair yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Milli Eğitim Lojmanları'nda görev süresi dolan memurların ve başka ile tayini yapılan kişilerin oturduğunu belirtilirken, yaşanan hukuksuzluğa Eğitim Sen’in müdahil olduğu ama diyalogla çözeceğini belirten yetkililere verilen süre üzerinden 2,5 ay geçmesine rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sorunları çözmediği ifade edildi.

‘Lojmanlarda 15 kişi hukuksuz oturuyor’

Yetkililerin görevlerini kötüye kullandığı ve ayrım yapıldığı belirtilen açıklamada, Valilik ve Cumhuriyet Savcıları soruşturma açmaya çağrılarak, "Yıllardır Milli eğitimin Köseoğlu Lojmanlarında 4 asker oturmaktadır. Bütün çabalarımıza rağmen lojmanlarda 1 asker oturmaya devam etmektedir. Lojmanlarda saltanatlar sürmektedir. 1. Köseoğlu Lojmanları'nda 22 yıldır oturmaya devam edenler bulunmaktadır. 2. Köseoğlu Lojmanları'nda Batman, Adana gibi illere atması yapılan yöneticiler daha da oturmaya devam etmektedir. 3. Köseoğlu Lojmanları'nda 6 tanesi süresi dolduğu halde boşaltmamaktadır, 1 asker oturmaktadır. 2 kişide yasa da olmayan görevlendirme tahsisi ile oturmaktadır. 4. İç Ofis Lojmanları'nda süresi dolan 2 kişi ve il dışında ataması yapılan 1 kişi oturmaya devam etmektedir. 5. Kamu lojmanlarında 1 kişi usulsüz oturmaktadır. Diğer lojmanlarla beraber toplamda lojmanlarda 15 kişi hukuksuz oturmaktadır. Bu lojmanlarda usulsüz oturanların çoğu yandaş sendikaya üyedirler" ifadelerine yer verildi.

‘Görevi kötüye kullanıyorlar’

Mili eğitim yetkililerinin kamu konutları lojman yönetmenliğinin 34. maddesini uygulamayarak açıkça suç işledikleri ve görevlerini kötüye kullandıklarının belirtildiği açıklamada, "Yıllardır yüzde 40 görev tahsisliği usulsüz bir şekilde Köseoğlu Lojmanları'nda yüzde 70 kamu lojmanlarında ise yüzde 100 görev tahsisli olarak uygulanmaktadır. Açıkça görevlerini kötüye kullanan ayrımcılık yapan yetkililer hakkında Valiliğin ve Cumhuriyet Savcılığının gereğini yapmasını yapmadıkları takdirde önümüzdeki süreçte yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, bu durumda mağdur olan eğitim emekçilerine hukuksal süreçte gerekli desteği vereceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz" denildi.

Editör: TE Bilisim