Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı en düşük emekli maaşlarına destekte bulunmak için yeni bir formül arıyor. Buna göre en düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğu bu dönemde sosyal destek kapsamında “Bölgesel Destek” formülü üzerinde çalışılıyor. CnnTürk’ün haberine göre, Türkiye’de 16,5 milyon emekli bulunurken yaklaşın 3 milyon civarında emekli geçimini 10 ve 17 bin liralık gelirle sağlıyor. Bunun içinse Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir destek çalışması üzerinde çalışılıyor.

Siirt’te yapılıyor, İstanbul dahil birçok ilde yoğun talep görüyor Siirt’te yapılıyor, İstanbul dahil birçok ilde yoğun talep görüyor

KRİTER VE ŞARTLAR NELER OLACAK?

Bakanlık tarafından yürütülen bu çalışmaya göre kriter 10 bin lira gelire sahip emekliler olacak. Buna göre emeklilere nakdi olarak yakıt, doğalgaz, su, gıda ve elektrik yardımları yapılması planlanmakta. Bunun yanı sıra İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde kira noktasında ciddi problem yaşayan emeklilere de bu konuda yardım edilmesi planlanmakta. Bu destekler için önemli şartlardan birisi de 10 bin liranın üzerinde bir gelire sahip olunmaması ve kirada oturma şartı aranacak. Destek için henüz çalışmalarda sona gelinmedi. Yakın zamanda daha da netlik kazanacağı ve açıklanacağı bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi