Yaz dönemine doğru giderken düğün sezonu da açılmaya başladı. Beyaz eşyalardan koltuk takımlarına kadar, gelinlikten düğün salonlarına kadar bir düğünün maliyeti ne kadar olabilir? Cnn Türk’ün haberine göre, düğün sezonunun başlaması ile beraber gelinlikten zücaciyesine kadar ortalama maliyetler belli oldu. Beyaz eşya satıcısı Adil İrtem, ''8.900 TL'den fırınlarımız başlıyor en ekonomik olarak. Çamaşır makinaları en ekonomik olarak 16 bin TL'den başlıyor. Bu da yine 30 bin TL'ye kadar değişiyor. Bulaşık makinelerinin fiyatları 14 bin TL'den başlıyor 24 bin-28 bin arasında programa göre değişiyor. Buzdolabı fiyatları 21 bin TL civarından başlıyor” dedi. İrtem, “Bir ütü 2789 TL'den başlıyor, Türk kahvesi makinesi 3259 TL,Blender seti 3000 TL'den başlıyor. Bir evin olmazsa olmazı elbette koltuk takımı, ortalama bir koltuk takımının fiyatı 30 binden başlıyor, 100 bine kadar çıkıyor. Örneğin koltuk takımı veya yatak odası takımı alacaksınız evin metrekaresinden seçeceğiniz mobilyalara göre fiyatlar değişiklik gösterebiliyor” diyerek de ekledi.

Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna’sı dizi oluyor Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna’sı dizi oluyor

MOBİLYA FİYATLARI NE KADAR?

Evlilik hazırlığı içerisinde olanların merak ettiği bir diğer hususta mobilya fiyatları. Mobilyacı Merve Bozkurt ''Evlenecek çiftlerimize yatak odalarında 25 bin TL'den başlıyor. 70 bin 80 bin TL tercihlerine göre yatak odalarımızda mevcuttur.'' dedi. Peki koltuk takımı sonrası masa maliyeti ne kadar? Bozkurt, ''24 bin TL'den başlayan fiyatlarımızla, 60 bin 70 bin TL'ye müşterimizin tercihine göre şekil alıyor'' dedi.

GELİNLİK VE DAMATLIK FİYATLARI KAÇ LİRA?

Dünya evine girme hazırlığı yapanlar için gelinlik ve damatlık fiyatları da merak edildi. Buna göre, evliliğe adım atacak genç kızların adresi de gelinlikçiler oldu maliyeti en düşük gelinliğin fiyatı ortalama 17.500 TL'den başlıyor. Damatlıklarda en ekonomik olarak 10 bin ila 20 bin TL arası değişiyor.

Kaynak: Haber Merkezi