Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar sağlıklı besinleri ve vücudu dinç tutan yiyecekleri satın alıyor. Diyarbakırlıların da yoğun rağbet gösterdiği sakatat ürünleri en çok tüketilen besin kaynakları arasında yer aldı.

Pazar günü için Diyarbakır Yenişehir şimdiden hazır olsun Pazar günü için Diyarbakır Yenişehir şimdiden hazır olsun

GEÇEN RAMAZAN AYINA GÖRE YÜZDE 100 ZAMLI

Ancak geçen yılki Ramazan ayına göre sakatat ürünlerine yüzde 100 zam gelirken, sakatatçılar bunun nedenini artan et fiyatlarına bağladı.

KİBE VE KELLE ZAMDAN NASİBİNİ ALANLAR ARASINDA

Vatandaşların ağırlıklı olarak kibe ve kelle tercih ettiklerini söyleyen sakatatçılar, geçen yıl kibenin kilosunu 25 liradan, bu yıl ise yüzde 100 zamlı olarak 50 liradan sattıklarını söyledi. Yine kellenin kilosunu geçen yıl 100 liradan tüketicilere sunduklarını aktaran sakatatçılar, bu ürüne de yüzde 100 zam geldiğini ve vatandaşlara 200 liradan sattıklarını belirtti.

SAKATAT FAYDALARI

Sakatatlar demir açısından oldukça zengin besinlerdir. Karaciğer sakatatlar içerisinde en çok demir mineraline sahip besindir. Sakatatlar protein açısından zengin besinlerdir, bu sebeple günlük protein alımına katkı sağlarken daha uzun süre tok kalmanıza ve daha az atıştırmanıza yardımcı olur.

Sakatatlar, beyin, kas ve karaciğer sağlığı için birçok bireyin günlük yeteri kadar alamadığı temel bir besin maddesi olan kolin için oldukça iyi bir kaynaktır. Sakatat elde etmek için ekstra olarak hayvan kesimi gerçekleştirilmez, genellikle kesilen hayvanlardan elde edilir. Sakatat tüketimi daha az biyolojik atık oluşuma yardımcı olarak çevrenin daha az olumsuz etkilenmesini sağlar.

Muhabir: Devrim AKTÜRK