MÜCADELE HABER- Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münir Karaloğlu, sosyal medya buluşmalarında bu hafta Dicle ve Kocaköy ilçelerindeki vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Spor tesislerinin eksikliğinden yakınan bir vatandaşın sorusuna karşılık Kocaköy’de futbol, voleybol, basketbol sahalarının yanında tenis kortu ve idari binalarının da yer aldığı spor kompleksinin inşaatının Temmuz ayında tamamlamayı planladıklarını söyledi. “Geçen hafta Gençlik ve Spor İl Müdürü ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire başkanımızı Ankara’ya gönderdik.” ifadelerini kullanan Vali Karaloğlu, “Sayın Bakanımızın talimatları bizim taleplerimiz doğrultusunda, Bakan yardımcısı ve genel müdürlerle Diyarbakır’ın 17 ilçesinin tamamında çalışma yapıldı. İnşallah yakın bir zamanda Sayın Bakanımız kente gelecek ve hangi tesisler hangi ilçelerde yapılacak, müjdeyi Diyarbakır’da paylaşmış olacak.” dedi.

 

 

“GENÇLERE HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ŞEREFLERİN EN BÜYÜĞÜ”

Kocaköy’de spor kompleksinin yanı sıra, bu yıl bir spor salonu yapacaklarının da müjdesini veren Karaloğlu, “Gençler bizim için çok önemli, bizim geleceğimiz. Gençlerimizin kaliteli zaman geçireceği, spor ve kültürel faaliyet yapabileceği mekanlarla ilgili bizden talep olsun. Kötü niyetli insanların ayağına düşmemeleri, kötülüklerden uzak kalmaları için ne gerekiyorsa yapacağız, yapıyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sadece merkezde değil, en küçük ilçemiz olan Çüngüş’te de yapacağız. Kayapınar’da da, Bağlar’da da yapacağız. Her ilçemizde mutlaka gençlerimizin çok kolay rahatlıkla ulaşabileceği tesislerimiz olacak, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Diyarbakır’ın her ilçesinde yaşayan gençlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Gençlere hizmet etmek bizim için şereflerin en büyüğü.”

 

“İHTİYAÇ İSE EMİN OLUN BİR DE ERKEK YURDU AÇARIZ”

Büyükşehir Belediyesinin ekonomik zorluklar nedeniyle eğitimine devam edemeyen kadınlar için açtığı yurtların, erkekler içinde açılması talebini ise Karaloğlu, kız çocuklarına geçmişte çok haksızlık yapıldığı için pozitif ayrımcılık yaparak öncelik verdiklerini aktardı. Erkek öğrencileri için de farklı etkinliklerin olduğunu söyleyen Karaloğlu, “Bugün belki biraz pozitif ayrımcılık yaparak onlardan helallik alabiliriz. Ama zinhar sizi ihmal etmiş değiliz. İhtiyaç ise emin olun bir de erkek yurdu açarız. Biz sizin emrinizdeyiz. Hiç merak etmeyin, onu da çözeriz İnşallah.” diye ekledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim