MÜCADELE HABER- Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığından yapılan açıklama şöyle, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile Diyarbakır İl Başkanlığına Sn. M. Şerif Aydın atanmıştır. Bugüne kadar göstermiş olduğu özverili çalışma ve gayretlerinden dolayı Sn. Süleyman Serdar Budak'a teşekkür eder, yeni görevlendirilen il başkanımıza başarılar dileriz.” İfadeleri kullanıldı.  

 

ŞERİF AYDIN KİMDİR?

1979 yılında dünyaya gelen Aydın, 2001 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra, geçtiğimiz yıl Atılım Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaptı. 1992-1995 yılları arasında Refah Partisi Adana Gençlik Kolları, 2002-2006 yılları arasında AK Parti Bismil Gençlik Kolları, 2012-2013 yılları arasında AK Parti Bismil Seçim İşleri Başkanlığı ve AK Parti Diyarbakır Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı yapan Aydın, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yaptı.

 

"Arap Baharı ve Mısır’da Yansımaları" isimli yayınlanmış yüksek lisans tezi, "Şanghay İşbirliği Teşkilatı", "ABD Hegemonyası", "Soğuk Savaş ve Türkiye", "20. yy Türk Dış Politikası", "Orta Doğu’da Yeni Güç Dengeleri" ve "Menderes’ten Erdoğan’a Muhafazakar Demokratlık" isimli makale çalışmaları bulunan aydın evli ve 5 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim