BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI

 

''Düğünler, bayramlardaki dikkatsizlik bizi bu hallere getirdi. Tedbirlere ne kadar uyulduğunu hep birlikte içimiz acıyarak görüyoruz. Salgın artarak devam ediyor. Virüs her geçen gün daha fazla kişiye bulaşıyor. Birinci dalganın 2. zirvesini yaşıyoruz.

 

52 SAĞLIK ÇALIŞANIMIZI KAYBETTİK

Virüsle mücadele corona virüse yakalanan 29 bin 865 çalışanımız oldu. 52 sağlık çalışanımızı kaybettik.  Ülke genelinde salgın kontrol altında. Son dönemde artışın en fazla olduğu illerin başında Ankara geliyor.

 

Mücadelenin boyutu değişecek. Tedbirlerin sürekliliği salgınla mücadele önemli yer tutmaktadır. Corona virüsün mevsimsel hastalıklarla birleşmesi mümkündür ancak bu duruma karşı yeni tedbirlerimiz alındı ve mücadelemizin boyutu değişecek.

 

Üke genelinde durum kontrol altında. İstanbul, Trakya ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış yok. Orta Anadolu ve Güneydoğu'da maalesef artış var. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Sivas, Kayseri halen yüksek riskli illerimiz arasında.

 

HES KODU YAYGINLAŞTIRILACAK

HES kodu başarıyla devam ediyor. İzolasyon tedbirine uymayan 153 bin pozitif kişi bu sayede tespit edildi. HES kodu uygulaması ile kitle ulaşım araçlarından sonra, birçok sosyal mekana girişte de uygulanmak üzere yaygınlaştırılacaktır.

 

ANKARA VAKA SAYISINDA İSTANBUL'U GEÇTİ

Şu an vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara, İstanbul'u iki kat geçmiş durumda. Bir takım tedbirler alınmaya başlandı. Sokağa çıkma yasağı gibi bir konu gündemimizde yok.

 

DÜĞÜNLERLE İLGİLİ ÖNERİ

Düğünlerle ilgili organizasyonun nikah tarzında olması, nişan, kına gibi etkinliklerin yapılmaması şeklinde Bilim Kurulumuzun önerisi oldu.

 

FUTBOL KARŞILAŞMALARI SEYİRCİLİ Mİ OYNANACAK?

Bilim Kurulu tarafından sezonun ilk yarısının seyircisiz olması önerildi.

 

ŞU AN SOKAĞA YASAĞI GÜNDEMDE DEĞİL

Bakan Koca, "Şu an Türkiye'de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul'u iki kat oranında geçmiş durumda. Dolayısıyla bu anlamdaki tedbirleri Ankara'da daha yoğunlaştıran yaklaşım ve çaba içindeyiz. Bu anlamda birtakım tedbirler alınmaya başlandı. Özellikle mesai kavramı, bununla ilgili gerektiğinde kuruma gelmeden, dönüşümlü olarak, belli bir yaş üzerinde, 60 yaz üzeri kişilerin kuruma gelmelerini önlemek gibi Ankara özelinde daha yoğun şekilde gündeme alındı. Şu an sokağa çıkma yasağı ve benzeri durum gündemimizde yok. Önemli olan tedbirlere uyum noktasında herkesin gayret ve çaba içerisinde olmasını sağlamak" ifadelerini kullandı.

 

BAKAN KOCA ARTIŞIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Fahrettin Koca, "En büyük kaynak bayram ve bayram sonrası yoğun düğün ve benzeri etkinlikleri görüyoruz. O nedenle de düğünlerle ilgili bütün Türkiye'de bugün Bilim Kurulumuzda da gündem olan, daha önce 14 ilde alınmıştı, bütün Türkiye'de düğünlerle ilgili organizasyonun daha çok nikah tarzında olması, yemekli organizasyonda olmaması, nişan, kına gibi etkinliklerin yapılmaması şeklinde Bilim Kurulumuzun önerisi oldu, sünnet düğünleri de dahil olmak üzere" dedi."

 

ORTA ANADOLU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA MAALESEF ARTIŞ VAR"

Bakan Koca, "İstanbul'da, Ege ve Trakya'da ciddi artış yok. Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da maalesef artış var. Son günlerde en fazla artışın olduğu yerlerin başında Ankara geliyor. Diyarbakır gibi bazı illerimizde yakın çalışmalarımız sürdürülmektedir. Hasta sayısını Gaziantep'te yüzde 52, Diyarbakır'da yüzde 49, Mardin'de yüzde 61 gibi aşağıya çekmeye başladık. Virüs gücünü kaybetmedi. Rakamlar bize ölüm ve ağır vaka sayısının arttığını söylüyor. Risk burada, mücadelemizin temel hedefi bunu önlemeye yönelik. Sorun küresel, mücadele ulusal demiştik" şeklinde konuştu.

 

Son Dakika: Türkiye'de 2 Eylül günü koronavirüs nedeniyle 45 kişi hayatını kaybetti, 1596 yeni vaka tespit edildi

Editör: TE Bilisim