MÜCADELE HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın her ay farklı bir temayla geleneksel hale getirip düzenlediği kültür-sanat etkinliklerinin programı belirlendi. Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle online sistemle evlere taşınacak olan kültür-sanat takvimi bu ay “Ocak Toparlandı Gitti İşte, Şubat Filan da Gider Bu Gidişle ” temasıyla düzenlenecek. Çocuk, genç ve kadın olmak üzere birçok kesime hitap eden etkinlikler, 3 Şubat itibariyle başlayacak ve 28 Şubat Pazar günü sona erecek.

 

ETKİNLİKLER ONLİNE SİSTEMLE EVLERE TAŞINACAK

İçeriğinde tiyatro gösterimleri, konser, sergi, şiir dinletileri, eğitici kukla gösterileri, radyo tiyatrosu, anma, masal anlatımları ve söyleşilerin yer alacağı Kültür ve Sanat Etkinlikleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin resmi YouTube, Facebook, Twitter ve İnstagram hesaplarından takip edilebilecek.

 

 

CELAL GÜZELSES ANILACAK

Şubat ayı etkinlik takviminde dengbejler divan oluşturarak klamlarını sevenlerine ulaştırmaya devam edecek. Pandemi nedeniyle Küçede Sanat Var, vatandaşlara seslendireceği Türkçe, Kürtçe ve Zazaca şarkılarla her hafta farklı bir mekânda moral vermeyi sürdürecek. Masal anlatımlarına bu ay Kürtçe Xewnên Çîrokan etkinliği de yer alacak. Büyükşehir Belediyesi, Şubat kültür-sanat etkinliğinde Radyo Tiyatrosu Arkası Yarın ile bir nostaljiye de yer verilecek. Etkinliklerde bu ay şark bülbülü olarak adlandırılan günümüzde hala birçok beste ve şarkılarının sanatçılar tarafından seslendirildiği Diyarbakırlı olan Celal Güzelses anılacak.

 

PROGRAM AKIŞINA BÜYÜKŞEHİR’İN WEB SİTESİNDEN ULAŞILABİLİNECEK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri 3 Şubat 2021 Çarşamba saat 18:00’da “Âkifâne Söyleşiler” adlı söyleşi ile başlayacak. Kültür ve Sanat Etkinlikleri Takvimi, 28 Şubat 2021 Pazar günü 23:00’da Muzaffer İzgü'nün ‘’Duvar’’ isimli kitabından seslendirilen ''Arkası Yarın'' adlı radyo tiyatrosuyla sona erecek.

 

Oldukça zengin bir içeriğe sahip olan Şubat Kültür ve Sanat Etkinliklerini takip etmek isteyenler gerçekleşecek program takvimine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi web sitesi üzerinden ulaşabilecek. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim