Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk uçan arabası "Cezeri"nin "Diyarbakır'ın kalbi" olarak nitelendirilen Amida Höyük'te uçuş denemesi yapması talebine, Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'dan destek mesajı geldi.

 

Sur ilçesindeki Amida Höyük Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Yıldız'ın, Türkiye'nin ilk uçan arabası "Cezeri"nin uçuş denemesinin, ünlü İslam alimi El Cezeri'nin dünyanın ilk robotlarını yaptığı ve Amida Höyük'te gerçekleştirilmesi önerisine Bayraktar, Twitter hesabından yanıt verdi.

 

Bayraktar, CEZERİ'nin uçuş testlerinde biraz daha yol almaları gerektiğine dikkat çekerek, "CEZERİ'nin hatırasını, yaşadığı toprakların ev sahipliğinde yad etmekten şeref duyarız... Semalarımızda Hür ve Özgür..." dedi.

DİYARBAKIR HAZIR, HEYECANLA BEKLİYOR

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu da Bayraktar'ın bu paylaşımını alıntılayarak "Diyarbakır Hazır, heyecanla bekliyor. CEZERİ denemelerinin #Diyarbakır’ımızda yapılmasından onur duyarız. İki gururu bir arada yaşamak isteriz." ifadelerine yer verdi.

 

Türkiye'nin ilk uçan arabası Cezeri'nin uçuş denemesinin Diyarbakır'da yapılması önerisine Selçuk Bayraktar'dan destek

 

BAYKAR firması tarafından yerli imkanlarla geliştirilen Türkiye'nin ilk uçan arabası CEZERİ, ilk uçuş testlerini başarıyla tamamlamıştı. CEZERİ, yerli mühendislerin tasarlayıp ürettiği, 230 kg'lık ön prototip uçuş testlerinde halatsız şekilde 10 metre yükselmişti.

 

Selçuk Bayraktar'a çağrı yaptı: Cezeri'nin uçuş denemeleri Amida Höyük'te  yapılsın

Editör: TE Bilisim