MÜCADELE HABER- İstihdama katkı sağlamak, kentte çeşitli iş kollarına kalifiyeli eleman yetiştirmek için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde kadın ve erkeklere yönelik 17 mesleki kurs açtı. Pandemi nedeniyle her branşa 12 kişinin kabul edildiği ve toplam 192 kursiyerin faydalandığı Cilt Bakımı, Aşçılık, Kilim Dokuma, Tarihi Çinici, Pastacılık, Tekstil, Hasır Sepet Örücülüğü, Davul Derisi İle Takı Yapma, Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme (Kuaför), Muhasebe (Bilgisayar Destekli), Hasta ve Yaşlı Özbakım kursları İŞKUR işbirliğiyle eğitimler başladı. İpek Dokumacılık, Ahşap Boyama,Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme (Kuaför), Özel Eğitime İhtiyacı Olan Bireyler İçin Ses Eğitimi ve Tığ Örücülüğü İle Ürün Hazırlama kursları ise Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açıldı.

 

ENGELLİLER UNUTULMADI

Farklı engel grubundaki bireylerin sosyal yaşama katılımını sağlamak için birçok çalışmaya imza atan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engellileri iş yaşamına hazırlamak için de İŞKUR işbirliğiyle Hasır Sepet Örücülüğü, Davul Derisi İle Takı Yapma ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Özel Eğitime İhtiyacı Olan Bireyler İçin Ses Eğitimi kurslarını açtı. Açılan 3 mesleki kurstan sadece engelliler faydalanıyor.

 

KURSİYERLERE EĞİTİM DÖNEMİNDE ÜCRET ÖDENİYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurs’ları (DİSMEK) adı altında 17 farklı branşta açtığı kurslarda eğitim görenler günlük belirli bir ücret almaya hak kazanıyor. 12 farklı mesleki branştan faydalanan 144 kursiyer, eğitim dönemi boyunca günlük aldıkları ücret dışında Genel Sağlık Sigortaları da (GSS) yatırılıyor.

 

KURSİYERLER MESLEKLERİ DETAYLARIYLA ÖĞRENİYOR

Alanında uzman eğitmenlerin görev yaptığı DİSMEK’te kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazanıyor. Kurslarda öğrenciler, aldıkları teori eğitiminin ardından meslek ile ilgili uygulama yapma şansı da yakalıyor. Bütün kurslarda kursiyerler, Temel İletişim, Müşteri İle İlişkiler, İş Güvenliği, Bilgiye Ulaşma, Veri Toplama, İş Kurma ve Geliştirme, Girişimci Fikirler Üretme ve Meslekteki Gelişmeler konu başlıklarında eğitim alıyor.

 

EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kadın, erkek ve engellilere yönelik açtığı mesleki kurslarda eğitimler hafta içi gerçekleşiyor. Haftanın 5 günü devam eden eğitimlerde öğrenciler, seçtikleri mesleklerle ile ilgili günlük 6 saat ders alma fırsatı yakalıyor. Pandemi nedeniyle oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla eğitimler sabah ve öğleden sonra yapılıyor. Eğitimlerde Koronavirüs (Covid-19) salgını göz önünde bulundurularak maske takma zorunluluğu, sosyal mesafe ve hijyen kuralları üst seviyede tutuluyor. 

 

41 YENİ KURS DAHA AÇILACAK

Mesleki eğitimlerle yüzlerce öğrenciye ulaşmayı hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlıkları bünyesinde yakın zamanda 41 farklı branşta yeni kurs açacak. Açılacak kurslardan faydalanmak isteyenler Kültür ve Sosyal İşler ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlıkları’ndan bilgi alarak başvuruda bulunabilecekler.

Editör: TE Bilisim