MÜCADELE HABER- Diyarbakır'a 45 bin metrekarelik Millet Bahçesi müjdesini veren Bakan Karaismailoğlu, "Bugün yaptığımız toplantıda kentin merkezinde bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğünün yanındaki Anıt Park, onun yanında eski stadyumun bulunduğu Millet Bahçesi, Sümerbank'ın bulunduğu şu an Sümerpark ve Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün bitişiğindeki camiyle birlikte karayolları lojmanları ve misafirhanesinin de bulunduğu 45 bin metrekarelik alan saydığım parklarla birlikte Millet Bahçesine ilave edilmesi kararını aldık. İnşallah Diyarbakır'a çok büyük bir değer katacak. Kentin değerine değer katacak önemli bir projeyi inşallah 45 bin metrekarelik alanı Diyarbakır halkına hediye ediyoruz" diye konuştu.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Daire Başkanı Yunus Emre Ayözen, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve PTT Genel Müdürü Hakan Gülten ile Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Bakan Karaismailoğlu, yapımı tamamlanan Diyarbakır-Eğil karayolunda incelemede bulundu. Daha sonra yapımı tamamlanan Diyarbakır-Eğil karayoluna geçen Bakan Karaismailoğlu, yolun açılışını gerçekleştirdi. Burada konuşan Bakan Karaismailoğlu, Eğil’in Diyarbakır’ın önemli kültür ve turizm bölgesi ile peygamberler şehri olduğunu söyledi. Bakan Karaismailoğlu, "İnşallah bu açacağımız yol, hem Diyarbakır’ın hem de Eğil’in turizmine, kültürüne katkılar sağlayacaktır. İnşallah bunun sonucunda ticareti ve ekonomisi istihdamı artacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
Açılışın ardından Eğil'e geçen Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler, Eğil Peygamber Türbelerini ziyaret etti.
Açılışa Bakan Karaismailoğlu, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Bakan Karaismailoğlu, Diyarbakır-Eğil karayolunu hizmete açtı

Editör: TE Bilisim