Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Amedspor Yönetim Kurulu, sezon değerlendirmesi için basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya, Amedspor As Başkanı İhsan Avcı, Teknik direktör Aykan Atik, Altyapı Koordinatörlü Sertaç Küçükbayrak ve diğer yöneticiler katıldı.  Basın açıklamasında konuşan ve kentte bir başarı yaratma iddiasıyla ortaya çıktıklarını belirten Amedspor As Başkanı İhsan Avcı, Amedspor’un sadece Diyarbakır ile sınırlı tutulacak bir takım olmadığını kaydederek,  “Amedspor, sadece bölgede değil dünyada nam yapmış Türkiye'de 4 büyük takımdan daha fazla ismi olan, daha fazla taraftarı olan, taraftarıyla camiası ile dünyanın her yerinde beklenti içerisinde olan bir takımdır. Amedspor sadece bir futbol takımı değildir. Kadın spor takımımız var, engelli takımımız, basketbol takımımız ve çeşitli branşlarda diğer alt kademelerden oluşan takımlarımız var” dedi. 

 

“AMEDSPOR SADECE DİYARBAKIR'LA SINIRLI BİR TAKIM DEĞİL”

Amedspor As Başkanı İhsan Avcı, “Pandemi den dolayı gecikmiş bir kongreden sonra yönetim kurulumuzu gerçekleştirdik.Bir yandan takımı Ligi hazırlarken bir yandan da eski yönetimin sorunlarından dolayı diğer futbolcular kenti terk etmişti. Sözleşmeleri bittiği için hiçbir oyuncu Diyarbakır'da değildi kongreyi gerçekleştirdikten sonra bir teknik ekiple anlaştık teknik ekibimiz altyapı koordinasyonumuz ile birlikte Amedspor ilkelerine uyan futbolcuları kadromuza katmaya çalıştık. Amedspor sadece Diyarbakır'la sınırlı bir takım değil sadece bölge değil dünyada nam yapmış Türkiye'de 4 büyük takımdan daha fazla ismi olan daha fazla taraftarı olan taraftarıyla camiası ile dünyanın her yerinde beklenti içerisinde olan bir takımdır. Amedspor sadece bir futbol takımı değildir,Kadın spor takımımız var engelli takımımız basketbol takımımız ve çeşitli branşlarda diğer alt kademeler den oluşan takımlarımız var.

 

“BİZ DİYARBAKIR'DA BİR BAŞARI YARATMA İDDİASIYLA ORTAYA ÇIKTIK”

Biz Diyarbakır'dabir başarı yaratma iddiasıyla ortaya çıktık 35 maçlık ya da 1 aylık gelmiş bir yönetim değiliz. Kent camiasında bizi izleyen bize ruh veren Diyarbakır'ın kendinde bölgede veya dünyanın herhangi bir yerinde bize inanmış taraftarlarımızdan bize biraz sabır biraz zaman bir de destek vermelerini istiyoruz. Maddi ve manevi olarak bir bütün halinde olursak Amedspor'un başarı öyküsü şimdi olmasa bile ileride elbet gerçekleştirecek bir yönetim ve bir takımız.

 

“ALTYAPIYA ÖNEM VEREN BİR YÖNETİM KURMAYA ÇALIŞTIK”

Yönetimimizin en önemli bir diğer ilkesi de şudur: Biz altyapıya önem veren bir yönetim kurmaya çalıştık.Bunu yaparken de başarılı bir teknik ekiple daha önce 2 sene A takımımız da görev yapan Sertaç hocayla gençleri takımımıza kazandırmaya çalıştık.Kurduğumuz tecrübeli ekiple Amedspor önümüzdeki yıllarda artık kendi ruhunu yansıtan futbolcuları gençleri A takıma kazandıracak sürekli alttan gelen futbolcular ile beslendiği için oyuncuların monte edildiği bir takım olacak. Böylece Amedspor omurgasını oluşturacağız. Kurduğumuz yeni yönetimle birlikte artık taraftarın izlerken şahlandığı sevinçle destek verdiği 90 dakika boyunca ayakta alkışladığı bir takım oluşturmak istedik ancak dezavantajlı bir durumda 20 günlük oluşan bir takım kurduk. Almayı düşündüğümüz futbolcular hepsi diğer takımlarla sözleşme imzalamıştı.Diğer takımlarla sözleşme imzalayamıyorum kulüp bulamayan futbolcularla sözleşme imzalamaya çalıştık tabi bunu yaparken de futbol takımımıza monte ettiğimiz oyuncular gelecek vadeden ileride iyi işler yapabilecek futbolcuları da seçmeye özen gösterdik. Bu takımın birbirine motive olması birbirini tanıması elbette ki zaman alacaktır. Öyle ki amaçlarınız oyuncuların çoğu ile kamp dönemi bile geçiremedik ister istemez biraz takımın toparlanması için zaman istiyoruz. Ancak şu anda takımımız iyi yolda gidiyor her hafta üzerine koyarak bir şeyler yapmaya çalışan bir takım olgusu oluşmaya başladı.

 

“GELECEĞE YÖNELİK PROJELERİ OLAN BİR TAKIM KURDUK”

Ayrıca engelli basketbol takımımız ile topluma bazı mesajlar vermek istiyoruz endüstriyel futbolda rekabetçiliğin sadece futbolla sınırlı olmadığı aynı zamanda basketbolun voleybolun karatenin de farklı branşlarında olabileceğini göstermek amaçlı kurduk engelli Basketbolu önemsememizdeki kasıtta şudur. Diyarbakır'daki her dezavantajlı kesimin kendini bulabileceği ve seyredebileceği bir takım yaratma amacıdır bu konuda ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bu takımlarımızın hepsinin geriye dönük tüm alacaklarının yönetim olarak onlara ödedik. Ne futbolcuya ne teknik heyete ne de herhangi kimseye bir borcumuz yoktur. Mütevazı bütçesi olan ama geleceğe yönelik projeleri olan iddiası coşkusu olan bir takım kurduk bu kente dair zamanla bir başarı öyküsünü her hafta üzerine koya koya devre arasındaki kampla beraber ikinci devrede Kente yakışan bir Amedsporyaratacağız. 

 

“ŞAMPİYONLUĞA OYNAYAN BİR TAKIMI BİR AY ÖNCEDEN KURABİLİRDİK”

Teknik direktör Aykan Atik, “Sezon başı pandemiden kaynaklı ve kongre sürecinden dolayı geç toparlandık çok büyük bir camiaya geldiğimiz için mutluyuz malumunuz geç kongreden dolayı 15 günde bir takım oluşturma çabasına girdik. 2 Eylül'de 10 günlük kampa 16 kişilik futbolcu grubu ile gittik bu 16 kişiden 4 tanesi kaleciydi Abdullah Çetin Yusuf Yağmur ve Mansur çalar başta olmak üzere 3 tecrübeli futbolcumuz vardı.Geçen seneden de Bünyamin Melis ve Batuhan vardı onun dışındakiler hep genç oyuncularımızdı. 15 günde bir kadro sunmaya çalıştık ama bu kadrodan çok daha iyi bir kadro da oluşturabilirdik.Yani şampiyonluğa oynayan bir takımın bir ay önceden kurabilirdik ama yine de bu süreçte yapılan en iyi kadro oluşturulmaya çalışıldı.Bu konuda yönetime de ayrıca teşekkür ediyorum bugün bazı farklı algılardan dolayı ikna edilen oyuncular kulübü ikna edilmeyince gelmiyor. Kulübü ikna edilip bazen deoyuncular ikna edilmediği için gelmiyor.Her şeye rağmen yine de karakterli ve düzgün bir kadro oluşturmaya çalıştık ve oluşturduğumuz bu kadro ile 8 hafta sonunda bulunduğumuz mevkiye geldik.

 

“AMEDSPOR HER MAÇA GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKTIR”

Bize her türlü olumsuz olumlu eleştirilerde bulunan bize destek veren taraftarlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Deplasman ve kendi sahasında olması önemli değil Amedspor her maça galibiyet için çıkacaktır biz bunun bilinci ile sahaya çıkıyoruz İnşallah önümüzdeki maçlarda alabildiğimiz kadar galibiyetler almaya çalışacağız.”

 

“BİZ HER BÖLGEDE HER ALANDA GENÇ OYUNCULARI BÜNYEMİZE KATMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Altyapı Koordinatörlü Sertaç Küçükbayrak, “Altyapı bizim için önemli bir konu yönetim kurulumuz ile birlikte bu konuda nasıl bir proje üretebiliriz daha önce gerçekten bu alanda eksikliklerin yaşandığı bir süreç yaşandı ama buraya hem yönetimsel bakış hem de bizim hayata sunmak istediğimiz bazı projelerimiz var. Bununla ilgili çalışma yürüttük altyapı için bizim önemli olarak gördüğümüz nokta bir altyapı kültürü oluşturmak istiyoruz.

 

Sürdürülebilir kurumsal bir dayanağı olması gerekir altyapı emek verilmesi gereken bir alandır bunu gerçekleştirdiğimiz de birçok şey başaracağımıza inanıyoruz bu uzun vadeli bir proje ama önemli olan o sistemi oturtabilmek. Kişiler gideceğiz sistemin kalıcı olması gerektiğinin farkındayız kişilere dayalı bir sistem olmamalı sistemi otursak altyapıda da büyük bir gelişme olacağına inanıyoruz. Pandemiden dolayı sıkıntılı bir süreç olmasına rağmen yine de altyapı ile ilgili fiziksel eksikliklerin giderilmesi gerekiyor bunun yanında A takma hazırlayacağımız sporcunun sportif başarısı değil sosyal kültürel ahlaki ve iyi yetiştirilmiş bir sporcu kitlesiyle Amedspor çok daha büyük başarılara imza atacaktır.Bu konuda yönetim kurulumuz ile çok detaylı tartışmalar ve toplantılar yaptık.Yönetimimizin bu konuda önemli destekleri ve projeleri olduğunu biliyorum.Bize düşen neyse biz bu konuda üzerimize düşeni yapacağız.Emeğimizi ortaya koyacağız bunu yaparken de sadece Diyarbakır ile veya bölge ile sınırlı değil yurtiçi ve yurtdışında önemli çalışmaların olabileceğini belirtmek istiyorum bence Amedspor’un ciddi bir scout ekibi oluşacak ve belirli yaş aralıklarına yönelik tarama ağının oluşturulması gerektiğine inanıyorum bunu da yaparken mevcut antrenör arkadaşlarımızla yapmaya çalışacağız. Ayrıca biz her bölgede her alanda genç oyuncuları bünyemize katmaya çalışacağız.”

Editör: TE Bilisim