MÜCADELE HABER- Çevreye duyarlı projelere imza atan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Bismil ilçesinde inşa edeceği atık su arıtma tesisi ve atık su kolektörü sayesinde Dicle Nehrinin kirlenmesinin önüne geçecek. Yapım çalışmalarının start aldığı tesiste günlük 12 bin 453 metreküp atık su deşarj edilecek. Atık sular arıtma sisteminden geçtikten sonra Dicle Nehri’ne dökülecek.

 

PROJE 93 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Atık su arıtma tesislerinin sayılarını arttırmayı hedefleyen DİSKİ Genel Müdürlüğü, Avrupa Komisyonu Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında yaptığı projede Bismil ilçesinin belirlenen alanlarına toplam 10 bin metre kolektör hattı döşenecek. 2 yıl sonra tamamlanması hedeflenen proje, 93 milyon liraya mal olacak.

 

"ÇEVRE DOSTU PROJELERE İMZA ATACAĞIZ"

Atık su arıtma tesisi ve atık su kolektörü çalışmalarını Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hamza Türkmen ile beraber inceleyen DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, projenin kent için önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekerek, "Tesisimiz, ileri teknolojiyle donatılmış olacak. Proje tamamlandığında Bismil ilçemizin atık suları toplanarak arıtma tesisine iletilecek ve arıtıldıktan sonra Dicle Nehrine deşarj edilecek. Bu sayede bölgemizin can damarı olan Dicle Nehrinin kirlenmesini engelleyeceğiz. Çevre dostu projelere imza atacağız. Yaptığımız çalışmalarla kentimizin birçok sorununa çözüm sunmaya gayret ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim