MÜCADELE HABER- Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nden yapılan açıklamada, hayvan hakları alanında çalışan tüm STK ve hayvan hukukçularına çağrıda bulunarak hayvanat bahçeleri, yunus parkları, sirkler gibi alanların kaldırılması için destek çağrısında bulundu. Dün Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bir aslanın kaçarken öldürüldüğü haberlerinin basına yansıdığını belirtilen açıklamada, “Kaçmaya çalışan aslan ister hayatını kaybetmiş olsun ister yaralı kurtulsun, bu durum hiçbir şekilde hayvanat bahçelerinin çarpık ve hayvan sömürüsüne dayanan eziyethaneler olduğu ve hayvanların yaşama ve saygı görme haklarını temelden ihlal ettiği gerçeğini değiştirmemektedir.” Denildi.  

 

“HAYVANAT BAHÇELERİ CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR”

Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nden yapılan açıklama şöyle, “Hayvan sömürüsünün en üst düzeyde devam ettiği ve içindeki hayvanlar açısından sistematik eziyetten ibaret bir hapishane olan hayvanat bahçeleri can almaya devam ediyor.

 

“EZİYETHANELER”

Gaziantep Belediyesine bağlı Hayvanat Bahçesinde 15/07/2021 tarihi itibariyle medyaya yansıyan haberlerde bir aslanın kaçmaya çalışırken öldürüldüğü haberleri yer almıştır; her ne kadar Merkezimizce Gaziantep Belediyesinin ilgili birimine ulaşılmaya çalışılmışsa da herhangi bir iletişim sağlanamamıştır. Ancak kaçmaya çalışan aslan ister hayatını kaybetmiş olsun ister yaralı kurtulsun, bu durum hiçbir şekilde hayvanat bahçelerinin çarpık ve hayvan sömürüsüne dayanan eziyethaneler olduğu ve hayvanların yaşama ve saygı görme haklarını temelden ihlal ettiği gerçeğini değiştirmemektedir.

 

“HAYVAN SEVGİSİ AŞILADIĞI İDDİASI DA TÜMDEN GERÇEK DIŞIDIR”

Hayvanlar insanları eğlendirmek için var olmadıkları gibi hayvanat bahçelerinin hayvan sevgisi aşıladığı iddiası da tümden gerçek dışıdır; ayrıca hayvanların sevilmekten çok önce temel yaşam haklarına saygıya ihtiyaçları vardır.

 

DESTEK ÇAĞRISI

Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi olarak hayvan hakları alanında çalışan tüm STK ve hayvan hukukçuları ile beraber hayvanat bahçeler, yunus parkları, sirkler ve hayvanların doğaları dışındaki yaşama zorlandıkları tüm uygulamaların kaldırılması için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağımızı biliyor ve tüm baroların hayvan hakları merkez ve komisyonlarını bu çağrımıza destek vermeye çağırıyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim