MÜCADELE HABER- Park ve Bahçe Daire Başkanlığı, salgın nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında, kent genelindeki park bahçe ve muhtelif alanlarda başlattığı yenileme ve düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Kamışlı Bulvarı, Selahattini Eyyubi Bulvarı, Diclekent Bulvarı, Elazığ Caddesi, Ahmet Bilgin Caddesi, Ekinciler Caddesi, Vilayet çevresi, Hz. Süleyman Parkı’nda peyzaj düzenlemesi kapsamında değişik çeşit ve renkte 200 bin mevsimlik çiçek, gül ve çalı bitkileri ile süslendi.

 

Ashab-ı Kehf, Kayapınar Tensi kortu, TÜYAP Fuar alanı ve Keçi Burcu’ndaki çalışmalar ise devam ediyor.

 

SANAT SOKAĞI’NA 120 SAKSI BIRAKILACAK

Sanat sokağı düzenlemesi için 1 metre boyunda 120 saksıda çeşitli çalı bitkileri ve mevsimlik çiçek hazırlandı. Sokağa ayrıca çocuk oyun grubu tırmanma ekipmanı montajı da yapıldı.

Ekipler, yeşillendirme çalışmalarına paralel olarak da parklardaki eskiyen spor aletleri ve oturma banklarını değiştirerek yenilerini monte etti. Parklardaki çim ve yabancı ot temizleme çalışmalarını da sürdüren ekipler, şehrin her tarafındaki yeşil alanları ise 27 personel ve 14 arazözle suluyor.

 

290 ADET AYDINLATMA DİREĞİ VE ARMATÜR YENİLENDİ

Park ve Bahçe Daire Başkanlığı, Koşuyolu Parkı’nda 30, Nevroz Park 40, Dicle Vadisi’nde 80, Anıt Park’ta 20, Barış Ormanı’nda 12, Kardeşlik Parkı’nda 90, Tema Parkı’nda 10, Ahmet Arif Parkı’nda 8 olmak üzere toplam 290 aydınlatma direği ve armatürleri değiştirdi. Sümerpark, Şemsi Allak Parkı, Devegeçidi Piknik Alanındaki tüm projektörleri yeniledi.

Editör: TE Bilisim