MÜCADELE HABER- AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programında Ulu Cami’de bir araya geldi. Anma programında Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Muhammet Şerif Aydın başta olmak üzere parti teşkilatı, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve birçok vatandaş Ulu Camii’de namaz kılıp, şehitler için Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti. Ulu Camii’de kılınan namazın ardından Ak Parti il teşkilatı ve vatandaşlar, Ulu Camii’den Dağkapı Meydanına kadar “57. Alaya Saygı Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

 

 

“ÇANAKKALE ZAFERİ, BİRLİK VE BERABERLİĞİN RUHUDUR”

Çanakkale’de din ve vatan uğruna kutlu bir mücadele verildiğini ve iman gücünün küffara karşı galip geldiğini belirten Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Diyarbakır’dan da çok sayıda kahramanın bu savaşta şehadete yürüdüğünün altını çizdi. Aydın, ”Çanakkale Savaşı’nda ülke olarak topyekûn savaşıldığını ve çok büyük sıkıntıların çekildiğini kaydeden Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın ‘Çanakkale Zaferi, milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlük içinde din, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı unutulmaz bir kahramanlık destanı olmasının yanı sıra bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadelenin sonucudur. Milletimiz, bu var olma mücadelesinde topuyla, tüfeğiyle ve kanıyla bağımsızlık mücadelesini bayraklaştırmıştır. Çanakkale’de yatan yüzbinlerce şehidimizi yad ederken, şehitlerimize olan şükran borcumuzun ancak dinimize, vatanımıza, bayrağımıza ve milletimizi zafere taşıyan hasletlere her zaman sahip çıkarak ödenebileceğini vurgulamak istiyoruz.

 

“ŞEREFLİ ECDADIMIZIN YAZDIĞI ŞANLI TARİHİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Diyarbakır’dan, şehit sahabeler, evliyalar, peygamberler şehrinden, tüm dünyaya sesleniyoruz. ‘Şerefle ve onurla ecdadımızın yazdığı şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkacağız. Kahramanlık ve fedakarlık timsali şehitlerimizden devraldığımız mirası yeni nesillere emanet edeceğiz. Yeni nesiller de sonsuza kadar bu mirasa sahip çıkacaklardır.

 

Adını tarihe ‘kahraman birlik’ olarak altın harflerle yazdıran ve tarihi kalemle değil kanları ile yazan Çanakkale Zaferi’nin mimarlarından olan 57. Alay ‘ı saygı ile anıyoruz. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, Ak Parti Diyarbakır İl teşkilatı olarak rahmetle, şükranla anıyoruz. Şehitlerimizin Ruhları şad, mekânları cennet olsun.’ Dedi.

 

 

“DÜNYA TARİHİNİN BİR DAHA YAZAMAYACAĞI EŞSİZ BİR DESTANDIR”

Çanakkale Zaferi’nin kardeşlik destanı olduğunun altını çizen Beyoğlu, ”Çanakkale, dünya tarihinin bir daha yazamayacağı eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Bir yandan kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla düşmanın karşısına dikilerek “Çanakkale geçilmez” dedirten iman ehli kahraman bir milletin evlatları, diğer yandan bu imanlı milleti kendi vatanında yok etmek isteyen emperyalist güçler. Aziz vatanın her köşesinden koşup gelen kahramanların desteğiyle kazanılan bu şanlı zafer aynı zamanda dünya mazlum halklarına da motivasyon kaynağı olmuştur. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.” dedi.

 

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı, akşam saatlerinde On gözlü köprüde Çanakkale şehitleri anısına Diyarbakırlı hemşerilerimizin dilek fenerlerini gökyüzüne bırakmasıyla sona erecek. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim