MÜCADELE HABER-  Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (DİSMEK) ile 58 farklı branşta açılan kurslarda 791 kursiyer faydalanıyor. Alanında uzman eğitmenlerin görev yaptığı kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazanıyor.

 

DİSMEK eğitimleri Sümerpark Ortak Yaşam Alanı ile Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde hafta içi gerçekleşiyor.

 

KURSLARLA GENÇLERE MESLEK ÖĞRETİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin 58 farklı branşta açtığı meslek edindirme kurslarıyla, gençlerin aldıkları eğitimle meslek sahibi olmaları amaçlanıyor. Aşçılık, tekstil, cilt bakımı, kuaförlük, bilgisayar gibi branşlarda aldıkları eğitimle çeşitli iş kollarının ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Sepet örücülüğü, ipek şal dokumacılığı gibi unutulmaya yüz tutmuş meslekler açılan kurslarla yeniden canlandırılıyor. Vatandaşlar, Ahşap Süsleme ve Boyama,Resim Sanat Eğitimleri, Çini İşleme Eğitimleri, Seramik Biçimlendirme ve El Sanatları gibi kurslara hem hobi amaçlı hem de meslek edinmek amacıyla başvuruda bulunuyor.

 

 ENGELLİLER UNUTULMADI

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, engellilerin sosyal yaşama katılımlarını sağlamak için Engelli Şube Müdürlüğü ile birlikte Kahvaltı Hazırlama, Beden Eğitimi, Ses Eğitimi, Tığ Örücülüğü ile Ürün Hazırlamak ve Deri Tablo Yapımı kurslarını açtı.

 

 

İLETİŞİM VE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

Teorik ve uygulamalı olmak üzere 2 aşamadan oluşan eğitimlerde tüm kursiyerler, müşteri ile ilişkiler, müşteriye yaklaşım, etkili iletişim, meslekte gelişmeler, bilgiye ulaşma ve veri toplama, iş kurma ve geliştirme, girişimci fikirler üretme ve iş güvenliği konularında detaylı şekilde bilgilendirilecek.

 

12 Kurs Daha Açılacak

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yoğun ilgisi ve iş kollarının ihtiyacını gidermek için farklı dallarda 12 kurs daha açmayı planlıyor. Kurs sayısının artmasıyla birlikte eğitimler hafta sonları da verilmeye başlanacak.

 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Mevcut devam eden 58 ve açılması planlanan 12 kurstan yararlanmak isteyen vatandaşlar bizzat Sümer Park Ortak Yaşam Alanı içerisinde yer alan Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü’ne gelerek başvuruda bulunabilecek.

 

Vatandaşlar, 0 412 226 22 98 dahili 5642-5643 telefon numaralarını arayarak kurslarla ilgili detaylı bilgi alabilecek (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim