MÜCADELE HABER- Protokol, Bismil Belediyesi, S.S. Bismil Kadın Girişimi Üretim- İşletme Kooperatifi ve Dicle Üniversitesi Bismil Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak verilecek eğitimlerin parçası olarak Bismil ilçesinde bulunan üniversite arazisi üzerinde yürütülecek eğitim ve projeler kapsamında tarımsal üretim, iş ve işlemler açısından tarafların yükümlülüklerini kapsıyor.

 

MODERN MUTFAK UYGULAMALARI ALANLARINDA DA EĞİTİM VERİLECEK

Protokolün amacının S.S. Bismil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine üye kadınlara Bismil Meslek Yüksekokulu dersliklerinde kadınlara yönelik eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın hakları, anne çocuk sağlığı, girişimcilik, e-ticaret, modern tarım uygulamaları, sinema ve kadın, tiyatro ve kadın, müzik ve kadın, resim ve kadın, psikoloji, beslenme, afet eğitimi, çevre koruma, butik pastacılık, modern mutfak uygulamaları alanlarında eğitim verilecek.

 

KADINLAR TARIMSAL ÜRÜNLERİN YETİŞTİRİLMESİ, İŞLENMESİ EĞİTİMİ ALACAK

Her ders 24 saat olacak şekilde Dicle Üniversitesi akademisyenlerince sürekli eğitim merkezi üzerinden eğitimler verilecek ve bu üyeler tarafından katma değeri yüksek çilek, çörek otu, safran gibi çok yıllık tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi, işlenmesi ve pazarlanması konularında eğitim de görecekleri belirtildi.

Editör: TE Bilisim