Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Kayapınar Belediyesi’nin de destek verdiği, Novruz Ahmadov, Yunus Emre Aslan ve Emre Aydın tarafından bir trafonun duvarına, içinde ilaç dolu enjektörlerini birer ok ve yay olarak kullanan ve ellerinde kalkan bulunan maskeli sağlıkçıların ölümcül koronavirüs salgınına karşı verdiği amansız mücadele ile sağlıkçıların önünde duran ve kucaklarında çocukları bulunan vatandaşlar ile selam veren süpermeni resmedildi. Duvardaki resimlerin yanına da “Gerçek kahramanlar” diye yazan gençlar, koronavirüs mücadelesinde en ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarına destek olmak, onlara bir nebze de olsa moral vermek ve farkındalık oluşturmak adına böyle renkli bir çalışma yaptıklarını söylediler.

 

 

Kayapınar ilçesindeki bir elektrik trafosunun duvarına; sağlıkçıların koronavirüs salgınına karşı verdiği olağanüstü mücadelede resmi ile aralarında süpermenin de bulunduğu vatandaşların, minnettarlıklarını dile getirmek için sağlık çalışanlarının önünde durduğu resimler büyük takdir ve beğeniyle karşılandı.

 

 

Söz konusu anlamlı ve farkındalık oluşturan çalışmaya ilişkin konuşan genç sanatçı Ahmadov, Koronavirüs döneminde ülkenin kahramanları olan sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarına teşekkür alameti olarak hazırlanan duvar sanatı görenlerin özellikle de doktorların yoğun ilgisini çekti.25 metre karelik alana yapılan görselin yapımı 2 gün sürdü. Kayapınar Belediyesi desteği ile kentin farklı noktalarında bir farkındalık yaratmak istedik. Bu işin büyümesi üzerine konuşuldu. İlk hedef olarak kötü görüntüyü kapatmak için etrafını çevirdik. Halkın da beğeneceği bir çalışma yapmalıydık. Koronavirüsün etkisi vatandaşlar tarafından çok önemsenmedi. Biz de hem vatandaşlarda bilinç yaratmak hem de gece-gündüz çalışan sağlık çalışanlarını desteklemek adına böyle bir çalışma yaptık" dedi.

Editör: TE Bilisim